TÄRKEIMMÄT SÄÄNTÖMUUTOKSET

KAUDELLA 2012 -2013

 

2 § EROTUOMARI

2.1 Varusteet Jos erotuomari käyttää käsineitä, niiden on oltava mustat.

2.6. Erotuomarivirhe

Kun erotuomari toteaa tehneensä ottelun kuluessa pelisääntöjen vastaisen virheen. Jatketaan ottelua keskipisteestä suoritetulla erotuomaripallolla.

1. Jos pelaaja kentällä tai tunnistettava pelaaja vaihtoaitiossa ollessaan osoittaa mieltään erotuomarin tuomiota tai päätöksiä vastaan tai käyttäytyy muuten sopimattomasti erotuomaria, pelaajia, johtohenkilöitä, toimitsijoita tai yleisöä kohtaan hänelle tuomitaan 2 min pieni käytösrangaistus. Mikäli kyseessä on tunnistamaton pelaaja tai pelaajat tai johtohenkilö, tuomitaan vastaavasti 2 min joukkuerangaistus.

2. Jos johtohenkilö, huoltohenkilö tai muu joukkueen vaihtoaitiossa oleva henkilö, joka ei ole kenttäpelaaja tai maalivahti, käyttäytyy sopimattomasti ottelun aikana(tauollakin) erotuomaria, pelaajia, johtohenkilöä, toimitsijoita tai yleisöä kohtaan tuomitaan siitä joukkueelle 2 min joukkuerangaistus. Rangaistuksen kärsii joku kenttäpelaajista ja joukkueen kenttäpelaajien määrää vähennetään yhdellä.

Jos pelaaja käyttäytyy sopimattomasti erotuomaria, pelaajia, johtohenkilöä, toimitsijoita tai yleisöä kohtaan erätauolla tai jäällä vielä ollessaan ottelun päättymisen jälkeen tuomitaan hänelle10 min henkilökohtainen käytösrangaistus tai törkeässä tapauksessa OR.

Jos em. tilanteet tapahtuvat ottelun jälkeen jään ulkopuolella, niin siitä ei tuomita rangaistuksia. Erotuomari tekee tilanteesta tarvittaessa raportin liittoon.

10. Mikäli pelaaja ollessaan vaihto- tai rangaistusaitiossa osallistuu peliin, tuomitaan hänelle 2 min rangaistus vaarallisesta pelitavasta ja kenttäpelaajien määrää vähennetään yhdellä. Johtohenkilön syyllistyessä samaan rikkeeseen tuomitaan 2 min joukkuerangaistus ja kenttäpelaajien määrää vähennetään yhdellä.

4 § PELIAIKA

4.2 Ottelun 2 viimeistä minuuttia

Muissa kuin Kaukalopalloliigan ja I-divisioonan otteluissa, ottelun ja mahdollisen jatkoajan 2 viimeistä minuuttia pelataan tehokasta peliaikaa. Tällöin peliaika katkaistaan kaikkien pelikatkojen ajaksi. Ottelu lähtee käyntiin, kun erotuomari on pillillä antanut luvan pelin jatkamiseen ja pallon on laitettu peliin.

4.4 Peliaika käynnistetään

Kun pallo on pelattu liikkeelle, sen jälkeen kun erotuomari on antanut pillillä luvan pelin jatkamiseen.

Rangaistukset

4.5. Peliaika käynnistetäänKummankin joukkueen pelaajien on oltava tällöin omalla kenttäpuoliskollaan, eivätkä he saa ylittää keskiviivaa ennen kuin pallo on liikkunut.

5 § PELAAJIEN LUKUMÄÄRÄ

5. Jos erotuomari katsoo tarpeelliseksi katkaista pelin jäässä makaavan tai loukkaantuneen pelaajan takia, on kyseisen pelaajan mentävä vaihtoaitioon, ennen kuin peli laitetaan uudelleen käyntiin. Ottelua jatketaan keskipisteestä suoritetulla erotuomaripallolla. Poikkeuksena silloin kun pallo jää loukkaantuneen pelaajan puolustusalueelle, peliä jatketaan lähimmästä vapaalyöntipisteestä. Pelaaja saa palata kentälle vasta, kun peli on lähtenyt uudelleen käyntiin.

6 § MAALIVAHTI

6.3 Maalivahdille palautus

Maalivahti ei saa ottaa haltuunsa, ohjata tai potkaista oman joukkueen pelaajan tarkoituksellisesti hänelle pelaamaansa palloa. Maalivahti ei myöskään saa siepata palloa omalta pelaajalta.

10 § VAPAA- JA RAJALYÖNTI

10.1 Suoritus

Vapaa- ja rajalyönti on annettava mailan lavalla ja pallon on oltava suoritushetkellä pysähtyneenä. Vapaa- ja rajalyönti on suoritettava 5 s kuluessa siitä, kun pallo on oikealla paikalla ja vastajoukkueen pelaajat ovat vähintään 5m etäisyydellä pallosta ja erotuomari on pillillä antanut luvan pelin jatkamiseen. Mikäli vapaa- tai rajalyönti annetaan väärästä paikasta, liikkuvaan palloon, pitkänä saattona tai suorittava joukkue ei toimita palloa peliin 5 s kuluessa siitä, kun erotuomari on pillillä antanut luvan pelin jatkamiseen tai pallo on oikealla paikalla ja vastustaja riittävän kaukana, niin vapaa- tai rajalyönnin suunta muuttuu. Suoraan vapaa- tai rajalyönnistä tehty maali hyväksytään.

10.3 Vapaalyönti
. Vapaalyönnin tulee suorittaa, 5 sekunnin kuluttua siitä, kun vastajoukkueen pelaajat ovat riittävän kaukana ja erotuomari on antanut pillillä luvan pelin jatkamiseen.

10. Erotuomarin on annettava pillillä lupa vapaalyönnin suorittamiseen viipymättä, kun pallo on oikealla paikalla ja vastustaja riittävän kaukana.

 

 

p