Oulu-Cup 2012

Oulu-cupia ei järjestetä vuonna 2012

- Ilmoittautuminen elokuun loppuun mennessä toiminnanjohtajalle.

- Joukkueiden arvonta ottelukaavioon tai lohkoihin tehdään syyskuun alussa seurapalaverin yhteydessä

     

Kaukalopallon Oulu-Cupin säännöt

- Cup on tarkoitettu SKPL Oulun Alueen seuroille

- Cup pelataan varsinaisen sarjakauden ulkopuolella ensimmäinen kierros syksyllä ja loppuottelut maalis-huhtikuussa alueen lopputurnauksen jälkeen

- Osallistuvien joukkueiden määrästä riippuu miten pelataan pelataanko ensimmäinen kierros kaavio mallilla vai lohkoissa. Esim kolmen joukkueen lohkossa, josta kaksi pääsee jatkoon.

- Kaavio mallissa jatkoon pääsy kahden ottelun yhteispisteiden perusteella:

- Otteluista jaetaan tavalliseen tapaan voitosta kaksi pistettä ja tasapelistä yksi  Mikäli kahden ottelun jälkeen pisteet ovat tasan, suoritetaan välittömästi rangaistuskuljetuskilpailu kolmella pelaajalla per joukkue. Jos tilanne on vieläkin tasan, jatketaan yksi pari kerrallaan ratkaisuun asti.

- Lohko mallissa pelataan yksinkertainen sarja jossa kaksi parasta pääsee jatkoon pisteidenperusteella. Jos pisteet on tasan määräytyvät jatkoon meno perusteet seuraavasti: maaliero, tehdyt maalit, päästetyt maalit ja viimeisenä arpa.

- Toiselle kierrokselle mennään sitten keväällä, jossa pelataan kaavio mallilla loppuun asti.

 Toisen kierroksen pelipäivät pitää olla sovittuna joukkueiden kesken ennen divisioona kauden alkua. 

- Peliaika 2x25 minuuttia juoksevaa aikaa

- Peleihin käytetään joukkueiden omia harjoitusvuoroja ja peliajat joukkueet sopivat keskenään. Otteluparissa joukkueet voivat sopia käyttävänsä vaikka kummallekin ottelulle toisen vuoroa, jos toisella joukkueella ei ole omaa vuoroa. Lohko mallissa koti joukkue vastaa jääajasta ja tuomareista, koska kaikille tulee yksi koti ja vierasottelu. poikkeuksena on jos käytetään vierasjoukkueen vuoroa, silloin kotijoukkue maksaa ko. vuoron.

- Tuomarimaksut 30 euroa/tuomari

- Cupin osallistumismaksu 30 euroa

- Vähintään välieriin päässeet joukkueet palkitaan seuraavasti:

- Välierissä pudonneet joukkueet 10% osanottomaksuista

- Finaalissa toiseksi jäänyt 20% osanottomaksuista

- Finaalin voittaja 40% osanottomaksuista

- Pelaajilla oltava voimassa oleva pelaajalisenssi, myös Try-out lisenssillä voi aloittaa cup-pelit. Try-out-lisenssi edellyttää lisenssin muuttamista normaaliksi kolmen pelatun ottelun jälkeen. Harrastelisenssillä otteluissa ei voi pelata.

- Farmisopimukset eivät ole voimassa cup-otteluissa.

- Rangaistuksissa ja edustusoikeuksissa noudatetaan normaaleja liiton sääntöjä. Pelikiellot koskevat myös sarjapelejä ja vastaavasti sarjassa tulleet pelikiellot cup-otteluita. Divisioonakauden aikana tehdyt pelaajasiirrot vaikuttavat cup-otteluihin. Pelaaja voi pelata kahdessakin eri joukkueessa cupissa eri kierroksilla, jos siirtyminen tapahtuu divisioonakauden aikana.

- Otteluiden tulokset ilmoitetaan normaalisti tulospalveluun.

- Alue järjestää finaaliottelun.