15.11.2012 Otteluiden tulosten päivittymisessä tulospalveluun on ollut jonkin verran
ongelmia johtuen jostain häikästä järjestelmässä. Varsinkin uusi tulospalvelunumero, 16160 ei ole toiminut kunnolla, joten lähettäkää ottelupöytäkirjat pikaisesti Helsingin päähän (hkikp@kolumbus.fi), jotta tulokset saadaan ainakin sitä kautta tulospalveluun.

14.11.2012 Suomen Kaukalopallo Liitto Oulun Alue ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään TI 4.12.2012 klo 19.00 Ouluhallissa (iso kokoustila). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

11.11.2012 Suomen Kaukalopalloliitto ja Suomen Ringetteliitto perustivat uuden kattojärjestön (11.11.2012)

Suomen Kaukalopalloliitto ry ja Suomen Ringetteliitto ry:n syyskokoukset hyväksyivät yksimielisesti uuden kattojärjestön perustamisen viikonloppuna Kisakallion Urheiluopistolla pidetyissä syyskokouksissa.

Uuden kattojärjestön nimi on Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry (SKRL ry) ja perustajajäseninä ovat vanhojen liittojen lisäksi Ringetten SM-erotuomarit ry ja Kaukalopallon SM-Liiga ry. SRiL ja SKPL:n syyskokoukset valitsivat ehdolle uuden liiton liittohallitukseen Olli-Pekka Lintula Espoosta, Olli Lehtonen Lappeenrannasta, Raimo Engman Helsingistä, Katriina Keskitalo Vantaalta, Marja Salenius Klaukkalasta ja Antero Kivelä Porista. Uuden liiton perustamiskokous pidetään marraskuun aikana.

1.11.2012 Sarjat pyörähtävät käyntiin jälleen viikonloppuna! Toivottavasti kaikilla
pelaajilla on jo lisenssit maksettuna, terät teroitettu ja lavat erkattu,
että päästään aloittamaan kausi täysillä heti alusta asti. Viime kauteen
verrattuna sarjoissa ei ole tapahtunut mitään kovin mullistavia
muutoksia.. pari joukkuetta jäivät kokonaan pois (Valtra&KiimU) ja
Napapiirin Kaukalopallo tuli Rovaniemeltä mukaan 1-divisioonaan, joten
kaikille ks. sarjan joukkueille tulee nyt yksi reissupeli tälle kaudelle.
Pelaajasiirtojakin ennen kauden alkua on tullut jo ihan mukavasti ja
muutama farmisopimuskin on saatu tehtyä, mitkä kertovat positiivisessa
mielessä joukkueiden aktiivisuudesta.  Tuomareita ja toimitsijoita
kaivattaisiin vähän vielä enemmän mukaan toimintaan, mutta nyt mennään
näillä.

Harmittavana asiana voi edelleen mainita tämän jo ongelmaksi nousseen
asian eli jääaikaa ei riitä millään tarpeeksi kaikille seuroille
pelaamiseen, harjoitteluun saati sitten junioritoimintaan. Jääkiekko jyrää
edelleen yli minkä toki ymmärtää, mutta tähän asiaan on saatava silti
parannusta tulevaisuudessa, ettei kaukalopallo kuole aivan kokonaan
pelkäksi puulaaki- ja koululajiksi.

Kaikille kuitenkin saatiin sumplittua tarvittavat kotipelivuorot.
Siihenkin edellytettiin sitä, että monet joukkueet joutuivat jakamaan oman
vuoronsa muiden joukkueiden kesken, mikä taas aiheutti vähän ongelmia
otteluiden asettelemisessa niin, että kaikilla olisi peliaikataulu edes
suhteellisen tasapainossa koko kauden ajan.

Nyt kuitenkin kaikki ovat valmiina pokaalitaistoon, joten toivotan
kaikille onnea peleihin ja muistakaa pitää pilke silmäkulmassa, ettei tämä
mene liian vakavaksi.. tämä on kuitenkin ”vain” kaukalopalloa! ;)


Uusi toiminnanjohtaja

V-M Vehkaperä
SKPL Oulu

12.9.2012 SKPL Oulun tiedotuksia ja uutisia voi seurata nyt myös Facebookissa. Sivun osoite: https://www.facebook.com/SkplOulu

11.9.2012 Joukkueiden syyspalaveri pidetään torstaina 20.9 klo: 19-21, Ouluhallin
isossa kokoustilassa(yläkerta). Käydään palaverissa läpi tulevaa kautta.Paikalla oleville joukkueen edustajille luvassa perinteiseen tapaan palloja ja kahvitarjoilu.

Toimitsijakoulutus järjestetään maanantaina 1.10 klo: 19-21 ja
tuomarikoulutus keskiviikkona 3.10 klo: 19-21, Ouluhallin pienessä kokoustilassa. Ilmoitelkaahan joukkueen sisällä koulutuksista niin toivotaan, että mahdollisimman moni pääsisi paikalle, koska lisää tuomareita ja toimitsijoita tarvitaan.

 

12.8.2012 Sarjoihin ilmoittautuminen on alkanut. Ilmoitus kaavake lähetetään kaikille vanhoille joukkueille sähköpostitse. Mahdolliset uudet joukkueet saavat kaavakkeen tästä. Kaavakkeet palautettava  31.8.2012 mennessä. Tarkoituksena on saada kaikkiin kolmeen sarjaamme kymmenen joukkuetta, mahdollisia haluja 1-divisionassa pelaamiseen otetaan vastaan 2-divisioonan joukkueilta. Tuttu seurapalaveri pidetään jälleen syyskuun alussa, kun ilmoittautumiset on saatu päätökseen.

 

6.5.2012 SKPL Oulun Sääntömääräinen kevät kokous pidettiin Ouluhallissa torstaina 26.4. Paikalle oli päässyt mukava edustus alueemme jäsenistä, sillä edustettuna oli 12 eri jäsenseuraa. Itse kokouksessa päätettiin sääntömääräiset asiat. Kokouksen loppupuolella palkittiin  kaudella kunnostautuneita.  1-divisioonasta palkittiin Heikki Mettovaara pistepörssin voitolla. Heikkin  saldo 21 ottelussa oli 41 maalia 40 syöttöä. 2-divisioonassa palkittiin Seppo Salmela pistepörssin voitosta Sepon saldo oli 16 ottelussa 35 maalia ja 22 syöttöä. 3-divisioonasta palkittiin Mikko Keränen pistepörssin voitosta ja Zero-Team vuoden Fair-play joukkueena. Mikon saldo 15 ottelussa oli 36 maalia ja 15 syöttöä. Zero-Team lunasti voittonsa ottamalla vain yhden jäähyn/ottelu. Vuoden erotuomari valittiin tänä vuonna joukkueiden antamien äänien mukaan ja palkinnon sai toista vuotta peräkkäin Tapio Lintula.

 

4.4.2012 Viime viikonloppuna pelattiin ikämiesten kaukalopallon SM-turnaukset. Lappeenrannassa pelattiin ikäluokissa 55-/60-/65-vuotta ja Raumalla ikäluokissa 35 ja 40. Oulun alueen saldo ei olisi voinut olla paljoakaan parempi sillä viidestä jaossa olleesta mestaruudesta neljä tuli Ouluun. Megalon Sport 35 voitti nuorimpien sarjassa, Oulun Pallo-75 voitti kultaa 55-/ 60-vuotisten sarjoissa ja KiiKu Kiimingistä voitti vanhimman ikäluokan.


Megalon Sport 35

MV Jari Pitkänen, Jari Vikstedt, Janne Aula, Mikko Veijola, Mika Kuurre Juha-Pekka Hiltunen, Jukka Ritokangas, Jari Honkuri, Jari Kolehmain, Juha Nurkkala ja Jarkko Mällinen(valmentaja)


Finaalissa OuPa-75 voitti 55-vuotisten sarjassa Kevekan Varkaudesta luvuin 6 - 1. 60-vuotiset voittivat finaalissa Bewen Helsingistä numeroin 6 - 0.


Oulun Pallo-75  55-v


Mv Seppo Mahlakaarto, Hannu Putaala, Veijo Ehovuo, Jouko Kaarlela, Esa Kaijanen, Miikka Koivisto, Juha Raappana, Juha Putaala, Olli Väihkönen, Esa Isoniemi ja Veikko Torkkeli

OuPa-75 60-v


Mv Hannu Putaala, Seppo Mahlakaarto, Kari Karjalainen, Reijo Häkkinen, Esa Isoniemi, Heikki Nevalainen, Mikko Okkonen, Matti Saikkonen, Pekka SaikkonenEero Similä, Esa Kaijanen, Veikko Torkkeli, Jouko Kaarlela

 

KiiKu 65-v

MV Kari Hataja, Tero Rancken, Alpo Parhi, Timo Tihinen, Pertti Kovalainen, Kauko Kalaoja Ari Äkänen, Veikko Juntunen, Juhani Kujari ja Kari Luoma

 

3.4.2012  Suomen Kaukalopalloliitto Oulun Alue ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään 26.4.2012 klo 19.00 Ouluhallissa (iso kokoustila). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä pidetään palkintojen jakotilaisuus. Lisäksi keskustellaan kuluneesta kaudesta 2011-2012.

 

19.3.2012 Viime viikonloppuna pelattiin alueemme finaali pelit Kempeleen hallissa. Miellyttävänä yllätyksenä finaaleihin oli saatu kolme uutta joukkuetta. Lauantain välieriin tiensä olivat runkosarjoissa raivanneet 3-div: Kiitäjät, Ice Demons, Zero-Team ja Liippaukot, 2-div: Bumerangi, RW-Team, VäPa ja IiKP, 1-div:  TU, Top-Team, Takini ja Norsut. Tiensä finaiin raivasivat Kiitäjät ja Zero-Team, RW-Team ja IiKP, Toppila United ja Takini.

Sunnuntaina pelit aloitettiin 3-divisioonan otteluilla. Ensin pelattiin pronssista mitaleista Ice Demonsin ja Liippaukkojen kesken. Ottelun alku oli Ice Demonsin hallintaa, mutta miteäpitemmälle peli eteni sitä selvemmin Liippaukot  ottivat peliä haltuun. Pelin päättyessä pronssiset mitalit ripustettiin Liippaukkojen kaulaan 4-9 voiton kunniaksi.

3-Divisioona Oulun alue 2012 pronssi joukkue Liippaukot

3-divisioonan finaaleissa kohtasivat Kiitäjät ja Zero-team. Tiukassa väännössä  voittajaksi selvisi Kiitävät luvuin 8-3.

3-Divisioona Oulun alue 2012 hopea joukkue Zero-team

3-Divisioona Oulun alue 2012 kulta joukkue Kiitäjät

Seuraavaksi ratkottiin 2-divisioonan mitalien kohtalo. Pronssi ottelussa kohtasivat Väisäsen Pallo ja Bumerangi. Pronssi mitaleita joukkueista selvästi enemmän halusi VäPa, joka kirjautti selvät lukemat ottelulle 5-13 nuorten pelaajiensa johdolla.

2-Divisioona Oulun alue 2012 pronssi joukkue VäPa

2-divisioonan finaalissa kohtasivat RW-Team ja IiKP.  Päivän ottelussa IiKP oli paremmalla asenteella liikenteessä ja voittikin molemmat erät nimiinsä ja samoin koko ottelun 3-8.

2-Divisioona Oulun alue 2012 hopea joukkue RW-Team

2-Divisioona Oulun alue 2012 kulta joukkue IiKP

Päivä päättyi  1-divisioonan mitallipeleihin missä odotetusti nähtiin päivän parasta kaukalopalloa. Ensin ratkottiin pronssimitalin voittajat TOP-Teamin ja Norsujen välillä. Peli oli todella tasainen alusta loppuun asti ja eroa joukkueiden välillä saatiin vain yhden maalin verran, kun TOP-Team vei pronssin luvuin 7-6.

1-Divisioona Oulun alue 2012 pronssi joukkue TOP-Team

1-divisioonan finaali huipensi kaukalopallo kauden 2011-2012 ja minkä päätöksen se saikaan joukkueet tarjosivat hurjan trillerin, mikä ratkesi vasta rangaistuslaukausten jälkeen. Ottelu näytti että pohjoisesta on lähdössä kaksi todella tasokasta joukkuetta edustamman  aluetta 1-divisioonan lopputurnaukseen Helsinkiin. Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat erittäin hyvän ottelun ja pelastivat monta varmaa maalia. Erätauolle mentäessä taululla komeilivat tämän merkiksi lukemat 0-0.  Toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa parikertaa ja lukemat taululla olivat 2-2 varsinaisen peliajan jälkeen. Ottelun ratkaisu siirtyi rangaistuslaukauksiin jossa ratkaisu nähtiin kolmannen laukojaparin kohdalla Antti Nikkilän varmistaen voiton Toppila Unitedille.   

1-Divisioona Oulun alue 2012 hopea joukkue Team- TaKiNi

1-Divisioona Oulun alue 2012 kulta joukkue Toppila United

 

 

12.3.2012 Runkosarjat on saatu päätökseen ja finaaliviikonlopun joukkueet on selvillä. Pelit pelataan tänä vuonna edellisistä poiketen Kempeleessä. Vain maalivahdit ovat oikeutettuja pelaamaan farmi joukkueissa finaalien aikana. Kaikkiin peleihin on varattu erätauolla jäädytys ja muutaman minuutin alkulämmittely.  Alue pitää tehoratsiaa koskien pelaajien mailoja viikonlopun peleissä.

 

28.2.2012 Kaudella 2011-12 kaukalopallon I-divisioonaa tullaan pelaamaan kahdessa lohkossa: etelä ja pohjoinen. Lopputurnauksen alustava aikataulu on Myllypuro la-su 21.-22.04.2012: Turnaukseen tulee kuusijoukkuetta kaksi Helsigistä kaksi Oulusta ja kaksi idän GB sarjasta.

 

6.2.2012 Alueen finaaliviikon loppu vietetään tänä vuonna Kempeleen hallissa. Otteluohjelma on seuraavanlainen :

La 17.3.2012
Aika			Ottelu
09.00-10.20   3-div 2  - 3-div 3
10.35-11.55   3-div 1  - 3-div 4
12.10-13.30   1-div 2  - 1-div 3
13.45-15.05   1-div 1  - 1-div 4
15.20-16.40   2-div 2  - 2-div 3
16.55-18.15   2-div 1  - 2-div 4 
Su 18.3.2012

Aika         Ottelu
09.00-10.25   3-div Pronssi
10.40-12.05   3-div Finaali
12.20-13.45   2-div Pronssi
14.00-15.25   2-div Finaali
15.40-17.05   1-div Pronssi
17.20-18.45   1-div Finaali

 

25.1.2012 Uusien pelaajien rekisteröiminen joukkueisiin loppuu kuunvaihteessa. viimeinen päivä rekisteröidä uusi pelaaja on 31.1.2012 klo 24.00.

 

4.1.2012 Vesa-Matti Vehkaperä on valittu Oulun alueelle alue-/ nuorisotyöntekijäksi. Työt alkoivat vuodenvaihteessa.

 

30.11.2011  Vuosi vaihtuu ja sarjat jatkuvat jälleen viikon päästä. Alueen hallitus aloittaa huomisesta lähtien uudella kokoonpanolla. Pelit on saatu ihan mukavasti pelattua tähän mennessä pari kurinpito tapahtumaa on jouduttu käsittelemään, mutta ei mitään isoja tapahtumia. Muutamalla pelillä ei ole vielä peliaikaa ,joten sopikaapa ne hyvissä ajoin että ei tule sitten kiire. Jäälihallissa on pelit hiukan muuttuneet, mutta muutokset on nyt tulospalvelussa, joten käykääpä tarkistamassa vielä kerran omat ottelunne. Toiminnanjohtaja on matkoilla 6.1-23.1.2012 välisen ajan. Yhteydenotot puheenjohtajaan, jos jotain kysyttävää tai selvitettävää on.

Hyvää uutta vuotta 2012

 

8.12.2011 Yhdistyksen syyskokous pidettiin eilen Ouluhallilla. Suurimmat kokouksen tuomat muutokset olivat hallituksen kokonpanossa. Panu Saarela jää pois hallituksesta ja tilalle astuivat Kari J Tapio ja Mikko Niiranen. Uusi hallitus aloitta toimintansa vuoden vaihteessa. Panu on toiminut hallituksessa yhdistyksemme perustamisesta asti ja on yksi yhdistyksemme perustajajäsenistä. Kokonaan toiminnasta Panu ei jää pois, vaan jatkaa edelleen alueen kouluttajan tehtävissä. 

 

7.12.2011  Suomen Kaukalopalloliitto etsii osa-aikaista kausityöntekijää alue-/nuorisotyöhön. Pääasiallisesti vastuualueena on Oulun alue, mutta osin myös muu Pohjois-Suomi kuuluu toimintaan. Tehtävänä on erityisesti saada edistettyä Kaukalopallon nuorisotyötä ja avustaa tässä seuroja. Myös koulukaukalopallon organisointi Oulun alueella kuuluu tehtäviin.

Lisätietoja tehtävästä antavat:

Kaukalopalloliiton Oulun Alueen puheenjohtaja Ari Kurttila
puhelin 044-344 2246,
sähköposti ari.kurttila@dnainternet.net

Suomen Kaukalopalloliiton puheenjohtaja Olli-Pekka Lintula
puhelin 040-735 8816,
sähköposti olli-pekka.lintula@kaukalopalloliitto.fi

8.11.2011 Suomen Kaukalopalloliitto Oulun Alue ry:n sääntömääräinen syyskokous

Paikka: Ouluhalli (iso kokoustila) Aika: Ke 7.12.2011 klo 18.30

Syyskokouksessa käsitellään sääntöjen määräävät asiat

Jokaiselle osallistuvalle  jäsen seuralle jaetaan 5 kpl kaukalopalloja.

10.10.2011  Sääntömuutos kaudelle 2011 – 2012. Pelikatkon jälkeen tarvitaan aina erotuomarin pillillä antama lupa pelin käynnistämiseen. Aiemminkin näin on ollut esimerkiksi maalin, jäähyn ja pallon ylimenon jälkeen. Uutta on se, että nyt lupa tarvitaan myös tavallisen vapaalyönnin suorittamiseen. Erotuomareiden tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen,
etteivät he turhaan hidasta pelin kulkua ja vapaalyönnin antamista. Lupa vapaalyöntiin annetaan siis heti kun pallo on pysähtyneenä oikealla paikalla.

 

26.9.2011 Alueen sarjat pelataan seuraavasti. 1-divisioonan runkosarja pelataan kolminkertaisena ja sarja alkaa 15.10.2011. 2- ja 3-divisioonat aloitetaan 22.10.2011, ja niissä pelataan kaksinkertainen runkosarja.

 

13.9.2011 Alue järjestää ilmaisen toimitsijakurssin ke 28.9.2011 klo 18.30 Ouluhallilla(pieni kokoustila).Erotuomarikurssi järjestetään ke 5.10.2011 klo 18.30 Ouluhallilla(pieni kokoustila).

 

15.8.2011 Joukkueille tarkoitettu seurapalaveri pidetään 7.9.2011 Ouluhallissa klo 19.00. Palaverissa käydään läpi tulevan kauden läpivieminen ja arvotaan Oulu-Cup:n joukkueet.

 

30.7.2011 Sarjoihin ilmoittautuminen alkaa. Ilmoitus kaavake lähetetään kaikille vanhoille joukkueille sähköpostitse. Mahdolliset uudet joukkueet saavat kaavakkeen tästä. Kaavakkeet palautettava  31.8.2011  mennessä. Tarkoituksena on saada kaikkiin kolmeen sarjaamme kymmenen joukkuetta, mahdollisia haluja 1-divisionassa pelaamiseen otetaan vastaan 2-divisioonan joukkueilta. Tuttu seurapalaveri pidetään jälleen syyskuun alussa, kun ilmoittautumiset on saatu päätökseen.


20.5.2011 Kaukalopallo kausi 2010-2011 on saatu päätökseen. Kausi paketoitiin yhdistyksen kevät kokouksessa 16.5.2011. Tilaisuudessa käsiteltiin sääntöasiat eli myönnettiin vastuuvapaus alueen hallitukselle ja muille toimijoille vuodesta 2010, sekä palkittiin kauden parhaimmistoa.

 

1-divisioona Alueen mestari Toppila United 2. RBA ja 3. Norsut. TU ja RBA kävivät edustamassa aluetta Helsingissä 1-divisioonan lopputurnauksessa mihin osallistui 6 joukkuetta. Muut joukkueet tulivat Itäiseltä ja Helsingin alueilta. TU sijoittui valtakunnallisesti hopealle tiukan ottelun jälkeen, sillä mestaruus ratkottiin rangaistuslaukauksilla ja vasta seitsämäs pari ratkaisi ottelun EPA:lle. RBA sijoittui valtakunnallisesti viidenneksi. 1-divisioonan pistepörssin voitti Heikki Mettovaara Toppila United joukkueesta.

 

2-divisioonassa voittaja on Valtra 2. Väisäsen Pallo ja 3. RW-TEAM. Pistepörssin voitti Juha-Matti Ranta Spinning Boys joukkueesta.

 

3-divisioonassa voittaja on  RB Tigers 2. RB Kiitäjät ja 3. Blacks. Pistepörssin voitti Tomi Päkkilä RB Tigers joukkueesta.

Tilaisuudessa palkittiin myös Fair-play joukkue ja Vuoden erotuomari.  Valtra on 3:lla jäähyminuutilla ottelua kohti vuoden Fair-play joukkue. Vuoden erotuomari on Tapio Lintula.

 

Oulu-cup pelattiin myös tänä vuonna ensimmäistä kertaa siinä mestariksi itsensä raivasi Norsut hopeaa Toppila United ja 3.TOP-Team-91 4. Valtra.

 

Lisäksi alueellemme on tullut menestystä juniori ja ikämiesten kisoissa. Junioreissa Tyrnävän

Palloseuran kävi nappaamassa hopeaa A-junioreissa Helsingissä. Ikämiehissä Oulusta osallistuttiin neljään sarjaan 6 joukkueen verran. IK65:ssa onnistuttiin parhaiten, kun KiiKu nappasi mestaruuden. Menestystä tuli myös IK45:ssa kun Valtra saavutti hopeaa ja samoin IK55:ssa OUPA-75 saavutti myös hopeaa ja KiiKu sijoittui seisämänneksi. IK60:ssä OUPA-75 oli neljäs ja KiiKu viides.

 

Hallitus kiittää kuluneesta kaudesta ja toivottaa kaikille aurinkoista kesää!!!

 

15.5.2011 Kaukalopallo liiga on palkinnut parhaimmistoa kuluneelta kaudelta. Alueemme erotuomaripari Jari Hirvonen ja Panu Saarela kuuluivat palkittujen joukkoon. Lue kaikki palkitut tästä.

 

11.4.2011 Suomen Kaukalopallo Liitto Oulun Alue ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään 16.5.2011 klo 18.30 Ouluhallissa (iso kokoustila). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä pidetään palkintojen jakotilaisuus. Lisäksi keskustellaan kuluneesta kaudesta 2010-2011.

 

21.3.2011  Alueemme finaalipelit pelattiin viime viikonloppuna Limingassa. Mukana oli runkosarjan neljä parasta joukkuetta kaikista kolmesta divisioonasta. Lauantaipäivä alkoi 3-divisioonan välieräottelulla Blacks vs Kiitäjät. Ottelun voitti Kiitäjät luvuin 5-3 ja eteni divisioonan finaaliin. 3-divisioonan toisessa välierässä kohtasivat RB Tigers ja  AC Susikädet. Ottelu oli todella tasainen ja ratkesi vasta rangaistuslaukaus kilpailussa, jossa voiton kirjautti nimiinsä Tigers luvuin 5-4 ja eteni finaaliin.  Puolenpäivän aikoihin siirryttiin ratkaisemaan 1-divisioonan finaali joukkueita.  Ensimmäisessä välierässä kohtasivat Norsut ja RBA. Jännittävän välierän vei lopun kirillään RBA luvuin 6-8 ja raivasi tiensä finaaliin. Toisessa välierässä kohtasivat Toppila United ja TOP-Team.  Välierän voitti TU luvuin 7-3 ja eteni finaaliin. Päivän päätteeksi ratkottiin 2-divisioonan välerät. Ensimmäisessä pelissä kohtasivat Lips ja Valtra. Välierän voiton kirjautti nimiinsä Valtra  luvuin 5-7 ja eteni finaaliin. Toisessa välierässä kohtasivat Väisäsen Pallo ja RW-Team.  Finaalipaikan lunasti 8-5 voitollaan VäPa.

 

Sunnuntaina pelit aloitettiin 3-divisioonan pronssi ottelulla  jossa kohtasivat Blacks ja AC Susikädet. Tiukan pelin vei nimiinsä kokenut Blacks ja ripustutti kaulaansa pronssiset mitallit. Finaaliottelussa kohtasivat RB Tigers ja Kiitäjät. Peli oli tiukkaa ja taistelukovaa, kun palkintona oli sarjanousu ja kultaiset mitallit. Finaalin voitti niukasti RB Tigers luvuin 4-3.

3-Divisioona 2011 pronssi joukkue Blacks

3-Divisioona 2011 hopea joukkue Kiitäjät

3-Divisioona 2011 mestarit RB Tigers

 

Seuraavaksi ratkottiin 2-divisioonan mitalli kolmikko. Pronssi ottelussa kohtasivat Lintulammen Palloseura ja RW-Team. Pronssit tiputettiin ottelun jälkeen RW-Teamin kaulaan pelin päätyttyä selvin lukemin 2-8. Finaalissa kohtasivat Väisäsen Pallo ja ikinuori Valtra. Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä eikä eroa joukkueiden välille saatu.  Toisen erän alussa Valtra rankaisi vastustajaa virheistä ja karkasi  neljän maalin karkumatkalle. VäPa:n tiukasta yrityksesta huolimatta Valtra piti pintansa ja korjasi mestaruuden luvuin 6-10.

2-Divisioona 2011 pronssi joukkue RW-Team

2-Divisioona 2011 hopea joukkue VäPa

2-Divisioona 2011 mestarit Valtra

1-divisioonan pronssi ottelussa kohtasivat viimevuoden finaalijoukkueet Norsut ja TOP-Team. Ottelu ei tuonut uutta järjestystä joukkueiden paremmuuteen vaan Norsut voittivat ottelun  luvuin 11-6. Ratkaisu tapahtui jo ensimmäisessä erässä, missä Norsut pääsivät viiden maalin karkumatkalle, mikä oli liikaa. Toinen erä oli tasainen päättyen luvuin 5-4.  Finaalissa kohtasivat Toppila United ja RBA. Ottelu oli  tasokas ja tarjosi hienoja suorituksia molemmilta joukkueilta.  Maalimäärä pysyi vähäisinä maalivahtien hienojen torjuntojen avulla ottelussa tehtiin vain yhdeksän maalia, mikä on aika vähän kaukalopalloon. Alueen mestariksi ottelun päätyttyä tiensä raivasi Toppila United luvuin 6-3. Molemmat joukkueet lähtevät edustamaan Oulun aluetta Helsinkiin 16-17.4.2011 pidettäviin 1-divisioonan mestaruus turnaukseen.

1-Divisioona Oulun alue 2011 pronssi joukkue Norsut

1-Divisioona Oulun alue 2011 mestarit Toppila United

 

 

14.3.2011 Runkosarjat on saatu päätökseen ja finaaliviikonlopun joukkueet on selvillä. 3-divisioonassa tiensä finaaleihin selvitti RB Tigers, Kiitäjät, Blacks ja AC Susikädet. 2-Divisionan joukkueet ovat VäPa, LiPs, Valtra ja RW-Team. 1-divisioonassa  jatkoon menneet joukkueet ovat Toppila United, Norsut, RBA ja TOP-Team.  Aikatauluihin tuli vielä viikonlopun aikana pientä muutosta ja kaikki ottelut pelataan nyt putkeen , joten 2-divisioonan pelit alkavat klo15.00 ja 16.30.

 

16.2.2011 Alueemme finaaliviikonlopun aikataulu on julkaistu. Alla näette otteluiden kulun molempina päivinä 19-20.3.2011. Pelit pelataan totuttuun tyyliin Limingan jäähallissa. Finaaliviikonlopun virallinen otteluohjelma julkaistaan joukkueineen tulospalvelussa, kun joukkueet ovat selvillä.

19.3.2011

Aika                 Ottelu                                                                                             

09.00-10.15       3-div 2   - 3-div 3                

10.30-11.45      3-div 1    - 3-div 4                  

12.00-13.15      1-div 2    - 1-div 3                   

13.30-14.45      1-div 1    - 1-div 4                  

15.00-16.15      2-div 2    - 2-div 3                  

16.30-17.45      2-div 1    - 2-div 4                  

20.3.2011

Aika                 Ottelu                                                                                 

09.00-10.15       3-div Pronssi             

10.30-11.45      3-div Finaali                          

12.00-13.15      2-div Pronssi                 

13.30-14.45      2-div Finaali                          

15.00-16.15      1-div Pronssi                      

16.30-17.45      1-div Finaali                     

20.1.2011 1-Divisioonan finaaliviikonlopun otteluohjelma julkistettu.

16-17.4 Helsinki.

A lohko    B lohko
Pohjonen 1  Etelä 1
Etelä 2    Itä 1
Itä 2     Pohjonen 2
Kenttä(1) A lohko 16.4.11
klo.15.00 Etelä(2) - Itä(2)
   16.30 Itä(2) - Pohjonen(1)
   18.00 Pohjonen(1)-Etelä(2)
Kenttä(2) B lohko 16.4.11
klo.15.00 Etelä(1)- Itä(1)
   16.30 Pohojnen(2)-Etelä(1)
   18.00 Itä(1)- Pohjonen (2)
Kenttä(1) 17.4.11
klo.10.00 A(1)-B(2)/ kenttä(2) B(1)-A(2)
klo.12.00 pronssiottelu
klo.13.00 Finaali

Peli ajat: alkusarjassa ja välierissä 2x30min kaksi viimeistä minuuttia, tehokasta
peliaikaa.
Pronssi ottelu 2x20min kaksi viimeistä min. tehokasta.
Finaali pelataan 3x20min tehokasta peliaikaa.

20.12.2010 Joulu tekee tuloaan ja se tarkoittaa, että kaukis pelit rauhoittuvat joulun viettoon. Pelit jatkuvat jälleen heti vuodenvaihteen jälkeen ja huipentuvat play-off viikonloppuun niin kuin on tavaksi jo tullut. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta vuotta  kaikille.

13.12.2010 Seuratoiminnan kehittämistukea haettava 15.3.2011 mennessä
Vuonna 2011 Seuratoiminnan kehittämistukea voi hakea kahteen eri 
tarkoitukseen: päätoimisen työntekijän palkkaukseen sekä seuran 
liikunta- ja urheilutoiminnan kehittämiseen. Rahat myöntää opetus- ja 
kulttuuriministeriö ja ne ovat kokonaisuudessaan Veikkauksen tuottoa.

Ensi keväänä jaossa on tukea jälleen myös päätoimisen työntekijän 
palkkaukseen. Työntekijä voidaan palkata seuran hallintotehtäviin, 
lasten ja nuorten urheiluun tai aikuisten terveyttä edistävään 
liikuntaan liittyviin tehtäviin. Tukea myönnetään sadalle seuralle 
1.8.2011--31.5.2013 väliselle ajalle. Palkattavan tehtävän on oltava 
uusi toimi seurassa.

Lasten ja nuorten kehittämistukea voi hakea seuraaville hankkeille: 
seuran kehittäminen Sinettiseuraksi, ohjaajien ja valmentajien osaamisen 
kehittäminen, harrastusmahdollisuuksien lisääminen 6-19-vuotiailla sekä 
uutena tukimuotona 11--15-vuotiaiden harjoittelukulttuurin kehittäminen.

Aikuisten terveyttä edistävän liikunnan kehittämistukea voi hakea 
ohjaajien osaamisen kehittämiseen, uuden säännöllisen toiminnan 
lisäämiseen, aikuisten liikuntatoiminnan aloittamiseen ja kuntayhteistyöhön.

Lasten ja nuorten sekä aikuisliikunnan kehittämistukien toiminta-aika on 
1.6.2011--31.7.2012. Hanketuen suuruus on 1 000 - 8 000 euroa hanketta 
kohden.

Kaikkien tukimuotojen hakuaika alkaa 15.12. ja päättyy 15.3.2011. Katso 
tarkemmat hakukriteerit ja -lomakkeet osoitteesta www.seuratuki.fi 
<http://www.seuratuki.fi>.

Seuratoiminnan kehittämistuen tavoitteena on urheiluseuratoiminnan 
elinvoimaisuuden ja kehittymisen varmistaminen. Tukirahat ovat opetus- 
ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön myöntämää seuratoiminnan 
kehittämistukea. Rahat ovat kokonaisuudessaan Veikkauksen tuottoa. 

Seuratoiminnan kehittämistuen jakamisesta vastaavat: Suomen Liikunta ja 
Urheilu (SLU), Nuori Suomi ja Suomen Kuntoliikuntaliitto yhdessä 
lajiliittojen, TUL:n, FSI:n, muiden valtakunnallisten 
liikuntajärjestöjen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa. 

 

2.12.2010 Yhdistyksen syykokous pidettiin keskiviikkona Oulu hallilla. Kokouksessa valittiin yhdistykselle puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet. Puheenjohtajana jatkaa Ari Kurttila ja hallitus jatkaa kokoonpanossa Jari Vikstedt, Panu Saarela, Timo Kuusikko, Juha Kaijankoski ja Mikko Salokannel. Toiminnantarkastajaksi valittiin Jarmo Kurunsaari ja varalle Matti Saikkonen. Aluetta edustamaan liiton kokouksissa valittiin Juha Kaijankoski ja varalle Timo Kuusikko. Liittymismaksu pidettiin 0€ ja jäsenmaksuna 20€.

23.10.2010 Suomen Kaukalopalloliitto Oulun Alue ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään 1.12.2010 klo 18.30 Ouluhalli (iso kokoustila). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

7.10.2010 Otteluohjelmia julkaistu tänään tulospalvelussa. 1- ja 3-divisioonien otteluohjelmat julkaistu kokonaan. 2-divisioonan kohdalla on ongelmia jonkun verran, mutta kahden ensimmäisen viikonlopun pelit ovat nyt julkaistu. Loput julkaistaan heti, kun ohjelma saadaan valmiiksi. Tänä vuonna on ohjelmien tekoa hankaloittanut suuri määrä jaettuja vuoroja, mitkä on ollut vielä ristiin toisen sarjan kanssa. Lisän tähän tuo myös vain ottelupäivä vuorojen käyttö. Toivottavasti kaikille löytyi mieluinen tahti otteluiden läpiviemiseen.  

15.9.2010 Oulu-cup pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna, kun Toppila United ja Siikajoen Sisu kohtaavat. Cup:n lähti mukaan 12 joukkuetta tälle kaudelle. kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan ennen divisioona kausien alkua ja loput finaaliviikonlopun jälkeen. maalis- huhtikuun tienoilla on selvillä kuka on ensimmäinen Oulu-cup mestari. Muistakaa lunastaa lisenssit ennen ensimmäistä peliä.

23.8.2010  Alueen koulutuspäivät ovat selvillä. Erotuomarikoulutus Ti 12.10.2010 klo 19.00 paikkana Ouluhalli pieni kokoustila. Toimitsijakoulutus järjestetään keskiviikkona 13.10.2010 klo 19.00 Ouluhallissa isossa kokoustilassa.

18.8.2010 Seurapalaverille uusi päivä ja ajankohta Toiminnanjohtajan menojen vuoksi. Uusi päivä on tiistai 7.9.2010 klo18.00. Paikka on edelleen Ouluhalli.

15.8.2010 Seurapalaveri pidetään Ouluhalilla torstai 2.9.2010 klo 18.30. Seurapalaverissa jaetaan palloja sarjoihin osallistuville joukkueilla ja käydään läpi tulevaa kaukis kautta 2010-2011.  Lisenssit ovat tulleet myyntiin muista lunastaa omasi ennen kuin harjoitukset alkavat, vain siten olet vakuutuksen piirissä.

4.8.2010 Sarjoihin ilmoittautuminen alkaa. Ilmoitus kaavake lähetetään kaikille vanhoille joukkueille sähköpostitse. Mahdolliset uudet joukkueet saavat kaavakkeen tästä. Kaavakkeet palautettava  31.8.2010  mennessä.
 

Tackla Cup 2010

Kaukalopallon Tackla Cup 2010 pelataan 25-26.9.2010 Kempelehallissa.

Sarjat:
Ei pelaajarajoituksia. Minimi joukkuemäärä 8

Sarjajärjestelmä:
Alkulohkojen kaksi parasta jatkoon, jonka jälkeen pudotuspelit ja
loppuottelut. Vähintään kolme peliä / joukkue.

Hinnat:
Osallistumismaksu on 280,00 € / joukkue.

Peliaika:
1 x 30 minuuttia juoksevalla ajalla. Loppuottelut 2 x 20 minuuttia
juoksevalla ajalla.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautumiset 12.9.2010 mennessä.
ILMOITTAUTUMINEN OSOITTEESTA: WWW.SPORTFELLOWS.FI/SARJAT

12.6.2010 Alueemme hallitus päätti eilisessä kokouksessaan perustaa alueellemme 1-divisioonan lohkon. Lohkoon siirtyvät pelaamaan RBA ja viimekauden tulosten perusteella 2-divisioonassa pelanneet joukkueet. Samalla muutetaan entiset 3- ja 4-divisioonien nimet 2- ja 3-divisioonaksi. Lisätietoa saa toiminnanjohtajalta ja yhdistyksemme puheenjohtajalta.  Oulu-Cup yritetään saada käyntiin tulevalle kaudelle. Ilmoittautumiset 31.8.2010 mennessä toiminnanjohtajalle. Säännöt löytyvät etusivun Oulu-Cup linkin takaa ja tästä.

21.4.2010 Yhdistyksemme kevätkokous ja palkintojen jakotilaisuus pidettiin Oulun uimahallilla 19.4.2010. Tilaisuuteen osallistui tänä vuonna mukavasti jäsenistöä, sillä kuusitoista seuraa oli edustettuna. Tilaisuudessa käsiteltiin ensin yhdistyksen sääntöjen määräämät asiat; tilit ja vastuuvapauden myöntäminen. Sen jälkeen jaettiin palkinnot kuluneesta kaudesta.

.

Tilaisuudessa palkittiin seuraavat henkilöt ja joukkueet

Fairplay joukkue:             Toppila United

Pistepörssien voittajina palkittiin:

2-Div: JUHA MÄÄTTÄ    Norsut            14Ott. 36M 32S 68Yht.

3-Div: SIMUNA TUOMO RW - Team   15Ott. 50M 32S 82Yht.

4-Div: SAARANEN JORI LiPS              16Ott. 55M 31S 86Yht.

Vuodenerotuomarina palkittiin Esa Daavittila

Kauden 2009-2010 mitalisti joukkueet sarjoittain:

2-Div                         3-Div                    4-Div

1 Norsut                    1 Team Takini       1 LiPs

2 TOP-TEAM 91     2 Valtra                 2 RE-VI

3 Toppila United       3 RW-Team          3 RB Kiitäjät

Lisäksi tilaisuudessa luovutettiin Kaukalopalloliiton myöntämä hopeinen ansiomerkki yhdistyksemme ensimmäiselle puheenjohtajalle Matti Saikkoselle.

Tilaisuuden virallisen osion jälkeen keskusteltiin kaukalopallon tulevaisuudesta liigassa , valtakunnallisesti ja mitä alueella on tapahtumassa. Kiitoksia kaikille osallistuneille.

22.3.2010 Alueemme mestarit ratkottiin Limingassa viime viikonloppuna totutulla kaavalla. Viikonloppu antoi jälleen mukavan päätöksen alueemme kaukalopallo sarjoille. 2-divisioonassa kärkinelikkoon selvittivät tiensä Top-Team, Toppila United, Norsut ja Tyrnavän Palloseura. Lauantain välierissä kohtasivat Toppila United Vs. Norsut  ja TOP-Team Vs. TyPs-Team.  Toppila Unitedin ja Norsujen välinen kamppailun  ratkaiseva tekijä oli Toppila Unitedin maalivahdin loukkaantuminen. Toppila taisteli kuitenkin urhoollisesti ja selvisi aina rangaistuslaukauskilpailuun asti, mutta siinä kohden tuli tehtävästä mahdoton ja norsut vei voiton ja matkasi finaaliin. TOP-Teamin ja TyPs-Teamin ottelussa ei tarvittu rankkareita,  vaikka TyPs sai mahdollisuutensa kun TOP-Team sai viidenminuutin jäähyn. TyPs ei onnistunut kuromaan etumatkaa kiinni tarpeeksi etsikkoaikanaan ja eroa jäi vielä kaksi maalia, joka oli liikaa. TOP-Team matkasi sunnuntain finaaliin luvuin 8-6.

3-divisioonan kärkinelikossa olivat Team- Takini, Valtra, RW-Team ja Spinning Boys. Spinnig Boys oli tehnyt hienon nousun viimekaudesta pelatessaan vielä 4-divisioonaa ja alueen tekemien päätöksien mukaan nousi pelaamaan 3-divisioonaa sijoittuen siinä neljänneksi. Välierään Spinning Boys ei kuitenkaan valitettavasti saanut Takinia vastaan kuin kuusi kenttä pelaajaa, mikä sitten ratkaisikin välierän jo alkuunsa. Takini kirjautti ottelun nimiinsä selvästi 18-4. toisessa välierässä kohtasivat Valtra ja RW-Team.  Ottelussa oli etsikko aikansa molemmilla joukkueilla. Valtra aloitti ottelun väkevästi kahdella salama maalilla, mutta sen jälkeen oli RW-Teamin vuoro. RW-Team hallitsi ottelua kahteenkymmeneen minuuttiin asti, mutta sen jälkeen Vatra näytti, mitä tarkoittaa kun on pelattu yli kaksikymmentä vuotta samalla joukkueella vieden ottelun nimiinsä luvuin 8-11.

4-divisioonassa viikonloppuun tiensä kaudenaikana oli raivannut Lintulammen Palloseura, Blacks, RE-VI ja Kiitäjät. Ensimmäisessä välierässä kohtasivat Blacks ja RE-VI, joka Blacks aloitti todella hienosti mennen jopa 3-0 johtoon. Vähitellen RE-VI sai juonen päästä kiinnija tasoittikin pelin heti toisen erän alkuun lukuihin 3-3.  Ottelun toinen erä oli tasaista vääntöä, missä RE-VI onnistui paikoistaan paremmin ja vei ottelun nimiinsä luvuin 5-8. Toisessa välierässä  LiPs ja Kiitäjät ratkoivat paremmuuttaan. Ottelun ensimmäinen erä tarjosi maaleja tasaiseen tahtiin. LiPsin maalatessa pääasiassa ylivoimalla ja kiitäjien kiriessä tasakentällisin eroa kiinni. Erätauolle mentiin LiPs:n johdossa 5-4. Toisessa erässa maaleja nähtiin vähemmän, mutta vääntö oli sitäkin tasaisempaa eikä tässä erässä eroa joukkueiden välille saatu, vaan erä kirjattiin tasaluvuin 3-3. Tiensä finaaliin raivasi tasaisen ottelun jälkeen LiPs luvuin 8-7.

Sunnuntai aloitettiin 4-divisioonan pronssiottelulla ottelussa kohtasivat Blacks ja Kiitäjät. Ottelu oli tasaisempi mitä numerot antavat ymmärtää. Kiitäjät onnistuivat paikoistaan Blacksin tupeloidessaan omia paikkojaan. Pronssiset mitalit vei Kiitäjät luvuin 1-8.

4-div. Pronssi joukkue Kiitäjät

4-divisioona finaalissa kohtasivat LiPs ja RE-VI. Otelun aloitti LiPs vahvasti ja johti ottelua jo selvän tuntuisesti 3-0, mutta ennen erä taukoa sai RE-VI kasattua rivejään ja pääsi otteluun mukaan ottelun mennessä tauolle luvuissa 4-3. Toisen erän ensimmäisellä kympilla ottelu ratkesi LiPs:n hyväksi sillä he viimeistelivät luvut 8-3 ja ottelu oli sillä selvä. LiPs voitti ottelun 10-4 vieden 4-divisioonan mestaruuden ja nousee ensi kaudeksi 3-divisioonaan.

4-div. Kulta joukkue Lintulammen Palloseura

4-div. Hopea joukkue RE-Vi 

3-divisioona pronssiottelussa kohtasivat kaksi vähämiehistä joukkuetta RW-Team ja Spinning Boys. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun yhdellä vaihtomiehellä.... Ottelu oli tasainen, joskaan ei mitään vauhdin hurmaa tarjoava ottelu.  Ottelun ratkaisu venyi aina rankkareihin asti jossa paremmuuden vei RW-Team ottelu päättyi lukuihin 9-8.

3-div. Pronssi joukkue RW-Team

Kolmosen finaalissa kohtasivat nuoruus ja kokemus, kun vastakkain asettuivat Team-Takini ja Valtra. Ottelu tarjosi hienon näytöksen kaukalopallosta missä taisteltiin jostain suuresta. Pelaajat laittoivat itseään likoon ja pari valitettavaa loukkaantumista nähtiin ottelun aikana. Ratkaisua paremmuudesta ei saatu varsinaisella peliajalla, joten rangaistuslaukauskilpailu odotti joukkueita 60 minuutin kohdalla.  Ratkaisu paremmuudesta saatiin vasta viidensien laukojien jälkeen missä Team-Takini vei pitemmän korren ja voitti ottelun luvuin 13-12. Takini nousee 2-divisioonaan kaudelle 2010-2011.

3-div. Kulta joukkue Team-Takini

3-div. Hopea joukkue Valtra 

Päivän viimeisessä pronssiottelussa kohtasivat 2-divisioonan Toppila United ja Tyrnävän Palloseura. Edellispäivän karvaasta finaalipaikan menetyksestä sisuuntunut Toppila näytti että olisi kuulunut finaaliin. Ajoittain Typs pystyi haastamaan Toppilaa, mutta maalinteko ei onnistunut totutulla tavalla. Toppila-United vei ottelun nimiinsä selvin luvuin 11-1.

2-div. Pronssi joukkue Toppila-United

Päivän päättäneessä alueen mestaruus ottelussa kohtasivat TOP-Team ja Norsut.  Ottelu tarjosi hienoa kaukalopalloviihdettä koko kuusikymmenminuuttisen ajan. Molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa, jolloin he hallitsivat ottelua. Molemmista joukkueista esiin ratkaisuhetkillä nousi esiin joukkueiden kirkkaimmat tähdet TOP-Team:n J-P Hiltunen tehoilla 5+1 ja Norsuilta Määtät Ari ja Juha, Paaso Janne ja Kemppainen Jorma. Ottelu piti katsojiaan jännityksessä aina viimeisille sekunneille, vaikka norsut karkasivat välillä kahdenkin maalin karkumatkalle. TOP-Team tuli takaa ilman maalivahtia vielä minuutti ennen loppua ja tasoitus maali roikkui ilmassa. Aika loppui kuitenkin kesken ja Norsut kuittasi alueen mestaruuden niukasti luvuin 8-9.

 2-div. Kulta joukkue Norsut

2-div. Hopea joukkue TOP-Team 

16.3.2010  Kokous aikataulu uusiksi. Yhdistyksen sääntömääräinen kevät kokous pidetään Ma 19.4.2010 Oulun uimahalli (alakerran kabinetti) klo 18.30. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat ja jaetaan palkinnot kuluneesta kaudesta.

15.3.2010 Alueemme finaaliviikonlopun peliaikataulut on selvillä ja ottelut on siirretty tulospalveluun. Valitettavasti emme saaneet ihan vapaasti valita aikataulua otteluidemme ajankohtaa ja joudumme aloittamaan lauantaina pelit jo klo 08.15. Sunnuntaina aloitamme pelit klo 10.00 Onnea peleihin kaikille finaaliviikonloppuun osallistuville joukkueille. 

14.3.2010 Yhdistyksen sääntömääräinen kevät kokous pidetään Ma16.4.2010 Oulun uimahalli (alakerran kabinetti) klo 18.30. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat ja jaetaan palkinnot kuluneesta kaudesta.

7.3.2010 Alueemme runkosarjat saatu päätökseen ja joukkueet play-off viikonloppuun on selvillä. 2-Divisioonan runkosarjan voitti Top-Team toinen oli Toppila United ja kolmanneksi maalieron turvin jäi Norsut. viimeisenä neljän joukkoon tiensä raivasi TyPs-Team. 3-Divisioonan runkosarjan voitti Team Takini. Toiseksi sijoittuin RW-Team ja kolmas oli Valtra. Viimeisen paikan Play-off´s viikonloppuun vei Spinning Boys. 4-divisioona runkosarjan voitti LiPs toinen on Blacks kolmas on RE-VI ja viimeisen jatkopaikan nimiinsä vei Kiitäjät. Finaali viikonlopun pelit pelataan Limingan jäähallissa 20-21.3.2010 tarkempi aikataulu otteluille ilmoitetaan myöhemmin.

2.2.2010 Vuoden 2010 seuratoiminnan kehittämistuet lasten ja nuorten urheiluun sekä aikuisliikuntaan haussa Opetusministeriön liikuntayksikkö on myöntänyt seuratoiminnan
kehittämistukea jaettavaksi vuodelle 2010 lasten ja nuorten urheiluun 600 000 euroa ja aikuisten terveyttä edistävään liikuntaan 150 000 euroa. Kehittämistukea voivat hakea rekisteröityneet urheiluseurat 15.3.2010 mennessä. Lisätietoa: www.seuratuki.fi

1.2.2010 Uusien pelaajien rekisteröinti on päättynyt. Joukkueisiin ei saa enää liittyä uusia pelaajia.

6.1.2010 Oulun alueen sarjat jatkuvat jälleen pienen joulu tauon jälkeen. Runkosarjat päättyvät viikolle yhdeksän niin kuin aikaisemminkin. Play-off pelien aikataulu julkaistaan myöhemmin, mutta pelit pelataan viikon 11 loppuna. Uusien pelaajien rekisteröitseminen loppuu tammikuun lopussa, joten olkaa tarkkana sen kanssa.

21.12.2009 Oulun alueen sarjat jäivät joulutauolle viime viikonlopun otteluiden jälkeen. Pelit jatkuvat jälleen vuodenvaihteen jälkeen. Alueen hallitus toivottaa kaukalopalloväelle rauhallista joulua ja menestyksellistä vuotta 2010.

27.11.2009 Yhdistyksen syykokous pidettiin keskiviikkona Oulun uimahalilla. Kokouksessa valittiin yhdistykselle puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet. Puheenjohtajana jatkaa Ari Kurttila ja hallitus on kokoonpanossa Jari Vikstedt, Panu Saarela, Timo Kuusikko, Juha Kaijankoski ja uutena jäsenenä Mikko Salokannel RB Kiitäjistä. Tilintarkastajaksi valittiin Matti Saikkonen ja varalle Jari Hirvonen. Aluetta edustamaan liiton kokouksissa valittiin Ari Kurttila ja varalle Juha Kaijankoski. Liittymismaksu pidettiin 0€ ja jäsenmaksuna 20€.

24.11.2009 Varkaudessa tapahtui marraskuussa 2009 vakava onnettomuus kaulan
alueella. Liitto on harkinnut kaulasuojuksen vaatimista pakolliseksi siirtymäajan jälkeen. Erotuomariryhmän esityksestä kaulasuojuksen pakollisuus päätettiin liittohallituksessa 11.11.2009 kaukalopalloon kaudelle 2010-2011. Siirtymäaikana olisi menossa olevan pelikausi 2009-2010.Liitto antaa vahvan suosituksen ottaa kaulasuojus käyttöön välittömästi kaikilla sarjatasoilla, jotta vastaavilta onnettomuuksilta vältyttäisiin.
 

8.11.2009 Suomen Kaukalopallo ry sääntömääräinen syyskokous pidettiin 31.10.2009 Vuokatissa. Kokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2010 sekä valitsi uuden hallituksen. Hallitukseen valittiin uutena jäsenenä Ari Kurttila Oulusta. Puheenjohtajana jatkaa Olli-Pekka Lintula, varapuheenjohtajana Pirjo Hietala sekä jäseninä Pentti Lindegren ja Herkko Sottinen.

29.10.2009 Suomen Kaukalopalloliitto Oulun Alue ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään 25.11.2009 klo 18.30 Oulun uimahallilla Pikkukankaantie 3. Kokous pidetään yläkerran kokoustilassa. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

6.10.2009 2-divisioonan otteluohjelma on nähtävillä tulospalvelussa. Muiden divisioonien otteluohjelmat tulevat näkymiin loppuviikkoon mennessä. Pelit käynnistyvät viikon 42 lopulla, joten lisenssien kanssa on kiire.

3.9.2009 Alue järjestää toimitsijakurssin 7.10.2009 Ouluhallilla(iso kokoustila) klo 18.30.  Kurssi on ilmainen totuttuun tapaan. Erotuomareille kurssi järjestetään 14.10 klo 18.30 Ouluhallilla(iso kokoustila). Kurssin käyneet saavat erotuomari kortin, jolla pääsee seuraamaan RB-Oulun kotiotteluita.

2.9.2009 Alueen nettisivuille lisätty uusi välilehti Juniorit. Lehdeltä tulevat löytymään Liiton julkaisut junioritoimintaan liittyen. Nyt sivulle on lisätty SM ja mestaruuskilpailujen aikataulut ja paikkakunnat, sekä luistelukoululaisten vakuutuspohja. käy tutustumassa.

29.8.2009 Yhdistyksemme nimen muutos prosessi on saatu päätökseen. Yhdistyksemme virallinen nimi on 28.8.2009 alkaen Suomen kaukalopalloliitto Oulun alue ry. Nettisivumme siirtyvät myös uuteen osoitteeseen  uusi osoite on www.skploulu.net. Vanhalla osoitteella pääsee sivuille vielä jonkun aikaa.

4.8.2009 Sarjoihin ilmoittautuminen alkaa Ilmoitus kaavake lähetetään joukkueille sähköpostitse. Jos et saa postia voit ottaa ilmoittautumiskaavakkeen tästä. Kaavakkeet palautettava siinä olevaan osoitteeseen 21.8.2009 mennessä. Seurapalaveri järjestetään syyskuun alussa 2.9.2009 Ouluhallissa klo 18.30. Siellä käydään jälleen uudet ja muuttuneet asiat läpi ja annetaan lisätietoa kaudesta. Oulu Cup:n ilmoittautuminen loppuu tämän kuun loppuun mennessä. mukaan tarvitaan vielä kymmenen joukkuetta, että cup käynnistetään.

4.8.2009 Tackla Cup 2009

Kaukalopallon Tackla Cup 2009 pelataan 19-20.9.2009 Oulunsalon
Liikuntakeskuksessa ja Kempelehallissa.

Sarjat:
Ei pelaajarajoituksia. Minimi joukkuemäärä 8

Sarjajärjestelmä:Alkulohkojen kaksi parasta jatkoon, jonka jälkeen pudotuspelit ja
loppuottelut. Vähintään kolme peliä / joukkue. Hinnat: Osallistumismaksu on 270,00 € / joukkue.
Peliaika: 1 x 30 minuuttia juoksevalla ajalla. Loppuottelut 2 x 20 minuuttia juoksevalla ajalla.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautumiset ja osallistumismaksu 12.9.2009 mennessä
ILMOITTAUTUMINEN OSOITTEESTA WWW.SPORTFELLOWS.FI/SARJAT!
Lisätiedot:
Antti Nikkilä
Puhelin:044-5874 065
antti.nikkila(a)sportfellows.fi

TERVETULOA!

7.5.2009 Yhdistyksen kevätkokous saatiin läpivietyä. Kiitoksia kaikille osallistuneille. Oulu-Cupin ilmoittautuminen on alkanut. Ilmoittautumiset toiminnanjohtajalle sähköpostiin. Mukaan tulleet joukkueet julkaistaan netissä Oulu-Cup sivulla.

6.5.2009 Viime viikonloppuna pelattiin Linnanmaan jäähallilla ikämiesten 35v- ja 40v-SM kilpailut. Oulusta mukana oli kuusi joukkuetta. 35v sarjassa RBA, UKU ja Norsut. 40v sarjassa Valtra, Toppila United ja Bumerangi-Team. Alkusarjoista jatkoon tiensä selvittivät Norsut,UKU ja Toppila United. Toppilalla jatko paikka oli tiukassa, sillä he selvisivät jatkoon hyvän maalieron perusteella. Ainoana Oululaisena joukkueena finaaleissa nähtiin Norsut, joka voittikin oman sarjansa ja täytti kauden tavoitteensa. Toppila United taisteli itselleen pronssimitalit 40v sarjassa.

35v SM 2009 kultamitali joukkue NORSUT

35v SM 2009 hopea joukkue EPA

35v SM 2009 pronssi joukkue RAKOPALLO

 

40v SM 2009 kultamitali joukkue VAJU-TEAM

40v SM 2009 hopea joukkue SUSI

40v SM 2009 pronssi joukkue Toppila United

1.5.2009 Oulussa pelataan lauantain ja sunnuntain aikana Ikämiesten 35v- ja 40v-SM kilpailut. Pelit pelataan Linnanmaan jäähallissa lauantaina klo 10.00 alkaen.  Mukaan saatiin viisitoista joukkuetta. kahdeksan 35v sarjaan ja seitsämän 40 vuotiaisiin. Ohjelma löytyy tulospalvelusta ik-2009 :n alta .

21.4.2009 Alueellamme pelattujen Oulun koululiikunnan piirin Yläasteiden ja lukioiden loppuottelut on pelattu. Loppuotteluihin pääsi neljä joukkuetta kumpaankin sarjaan. molemmat sarjat pelattiin yksinkertaisina. Tiensä loppuotteluihin talven aikana olivat raivanneet yläkouluissa: Oulunsalo, Kello, Kiiminki ja Oulu (Terva-toppila ya) ja Lukioissa:  Kempele, Haukipudas, Liminka ja Oulu (Lyseo). Ottelukohtaiset tulokset näet tulospalvelusta koulukaukiksen alta. Sieltä näet myös Oulun kaupungin ja Oulun piirin alkusarjojen sarjataulukot ja ottelukohtaiset tulokset.

19.4.2009 Muhoksella Järjestettiin A ja B-junioreiden kaukalopalloliiton SM-turnaus yhteistyössä Tyrnävän Palloseuran kanssa. Kilpailut käynnistyivät lauantai aamuna klo 8.00 ensin pelattiin runkosarjat molemmissa sarjoissa neljän joukkueen kesken A-juniorit: Trio(Jyväskylä), Napapiirin Pantterit(Rovaniemi), Lintulammen Palloseura(Oulu) ja Tyrnävän Palloseura. B-juniorit: Kulman Kundit-92 (Hankasalimi), Lieksan Into, Napapiirin Pantterit(Rovaniemi) ja Vesangan Vesa. Runkosarjojen jälkeen kohtasivat pronssi ottelussa runkosarjan kolmas ja neljäs. Finaaleissa ykkönen ja kakkonen. Tarkemmat tilastot löytyvät tulospalvelusta alueena: liitto, tasona: A/B-juniorit sarjana: A-lohko.

B- junioreissa pronssia voitti  Napapiirin Pantterit joukkueella: Hartikainen Sami, Hast Heikki, Härkönen Heikki, Jokelainen Tuomas, Kultanen Antti, Nikkeri Jani, Ollila Jani, Portaankorva Juho, Rautio Kristian, Satta Santeri, Seppänen Henri, Takkinen Mikko, Vaara Artturi ja Ylitapio Heikki.

Hopealle sijoittui Kulman Kundit-92 Hankasalmelta joukkueessa pelasivat: Huuskonen Esa-Pekka Ikonen Ville, Johanson Tito, Laitinen Joni, Lehmonen Konsta, Lundberg Kalle, Mäkinen Tommi, Nieminen Ville, Shemeikka Teijo, Sutinen Anssi, Sutinen Petri Suuroinen Jouni ja Varis Pekka.

 

B-juniorit 2009 mestarit Lieksan Into

joukkueella: Blomberg Samu, Gröhn Antti, Härkönen Matti, Kärkkäinen Klaus Pehkonen Petteri, Ryynänen Antti, Ryynänen Toni, Saastamoinen Tony ja Turpeinen Janne.

 

A-junioreissa pronssia voitti Lintulammen Palloseura joukkueella:  Huhta Heikki, Kauppila Marko, Laine Lauri, Lotvonen Sami, Pohjola Lauri, Rinne Ilkka, Saarijärvi Olli, Säävälä Ari ja Vehkaperä Vesa-Matti.

 

Hopeaa voitti Trio Jyväskylästä joukkueella: Aijasaho Juho, Arisalo Niko, Damskägg Teemu, Karvonen Marko, Kuivalainen Jussi, Lerkkanen Sakari, Pennanen Tomi, Puttonen Matias, Pänkkälä Samuli, Räisänen Pekka, Saarijärvi Jori ja Tuomala Samu.

 

A-juniorit 2009 mestarit Tyrnävän Palloseura

Joukkueessa pelasivat: Hannus Jari Pesonen Juho, Järvitalo Joni, Karhula Jani, Keränen Mikko, Kurunsaari Janne, Leppänen Antti, Mainio Tomi, Matinolli Perttu, Matinolli Tommi, Matturi Valtteri, Oja Ari-Pekka, Salmela Olli, Tervo Joni, Pohjola Tuomas, Vähänen Arttu ja Väisänen Jere.

15.4.2009 LiPs järjestää perinteisen Oulu-turnauksen. Lisätietoja osoitteesta http://www.lintulammenpalloseura.fi/  Huomioi myös junnut.comn hienot kuvat Oulussa pidetyistä E/F-junnujen turnauksesta 21.3.2009

Oulu-turnaus 2009

Ajankohta 16. - 17.5.2009
Ilmoittautumiset 30.4.2009 mennessä jarmo.makela@lintulammenpalloseura.fi
Osallistumismaksu on maksettava 30.4.2009 mennessä

Sarjat:

Kilpasarja
- Pelaajien tasoa ei ole rajoitettu
- Joukkuemäärä 10
- Kaksi lohkoa, kaksi parasta lohkosta jatkoon
- Osallistumismaksu 320 euroa
- Palkinnot: voittaja 400 euroa ja toinen 100 euroa

Harrastesarja
- Pelaajat 2-divisioonasta ja alempaa
- Joukkuemäärä 10
- Kaksi lohkoa, kaksi parasta lohkosta jatkoon
- Osallistumismaksu 300 euroa
- Palkinto: voittaja 300 euroa

Naisten sarja
- Joukkuemäärä 4
- Yksinkertainen sarja
- Osallistumismaksu 250 euroa
- Palkinto: voittaja 250 euroa

Huom! Mikäli jossakin sarjassa joukkueita on vähemmän kuin maksimimäärä, on mahdollista, että toiseen sarjaan otetaan joukkueita lisää.  Turnauksen järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muuttaa sarjojen systeemejä tarpeen mukaan.
Olemme tehneet sopimuksen Oulun erotuomarikerhon kanssa turnauksen tuomaroinnista.
 

9.4.2009 Tyrnävän Palloseura ja liitto järjestävät yhteistyössä junioreiden A ja B ikäluokkien SM-turnauksen Muhoksella 18.4.2008. Turnaukseen osallistuu yhteensä kahdeksan joukkuetta neljä molempiin sarjoihin. Osallistuvat joukkueet: Tyrnävän Palloseura (A), Lintulammen Palloseura (A), TRIO-Juniorit (A), Napapiirin Pantterit (A,B), Kulman Kundit-92 (B), Lieksan Into (B) ja Vesangan Vesa (B). Ottelut alkavat klo 08.00 ja päättyvät klo 19.40. Otteluohjelma on nähtävillä tulospalvelussa SKPL:n sarjojen alla.

9.4.2009 Yhdistyksemme kevätkokous joudutaan pitämään uusiksi Toiminnanjohtajan virheen takia. Uusi kokous päivä on 6.5.2009 klo 18.30 paikka  on Ouluhalli (pieni kokoustila).

7.4.2009 pidettiin alueemme palkintojenjako tilaisuus menneeltä kaudelta. Tilaisuudessa palkittiin pistepörssin voittajat 2-Div: Hannu Suorsa (Norsut), 3-Div: Tuomo Simuna (RW-Team) ja Mika Törmänen (OuKoTa). Lisäksi palkittiin vuoden Fair-Play palkinnolla Valtra joka otti vain 48 min jäähyjä runkosarjassa. Vuoden erotuomarina palkittiin Teemu Kähkönen.

18.3.2009 Lintulammen Palloseura järjestää kaukalopalloliiton kanssa yhteistyössä E/F-junioreiden liiton mestaruuskilpailut. Kilpailut käydään 21.3.2009 Linnanmaan jäähallilla. Joukkueita kisoihin tulee Rovaniemi, Kemijärvi, Lieksa, Jyväskylä, Vesanka, Oulu ja Porista. Kilpailut alkavat klo 10.30 ja päättyvät klo 20.30.

18.3.2009 Sunnuntaina pelattiin pronssiottelut ja finaalit. Tänä vuonna nähtiin todella mukavat ja jännittävät ottelut sunnuntaina Jännitystä riitti ihan viimeiseen sekuntiin asti, kun alueen mestaruus ratkesi rangaistuslaukauksissa. Alueen mestaruudesta pelasivat TOP-Team ja Muhoksen VELTOT. Ottelun ensimmäinen erä oli Topin hallintaa ja Veltoilla oli todella suuria vaikeuksia päästä peliin mukaan. Erätauko teki Veltoille terää ja toiseen erään tuli uusi joukkue, joka pikku hiljaa sai painettu peli myös Topin päähän. Viimeinen kymppi oli todella tiukkaa vääntämistä ja ratkaisu jäikin sitten rangaistuslaukauksiin, joissa Veltot oli parempia.

Alueen Mestarit 2009 

3-divisioonan mestaruus ratkottiin Kiimigin Palloseuran ja Team-Takinin kesken. Ottelussa vahvemmin aloitti Takini, jonka pistohyökkäykset olivat teräviä ja laukaukset tarkkoja. Takini karkasi puoliajalle mentäessä 3-6 johtoasemaan. Toisessa erässä pääsi KiPs paremmin peliin mukaan ja sai kirittyä syntynyttä eroa kiinni maali maalilta. Ottelu päättyi tiukan taistelun jälkeen maalin erolla Kiimingin Palloseuran hyväksi. KiPs nousee 2-divisioonaan ensivuodeksi.

3-Divisioonan MESTARIT 2009

4-divisioonan finaalissa kohtasivat Spinning Boys ja Kiimingin Kärpäset. Ottelu lähti Kärpästen kannalta liikenteeseen hienosti, sillä kun ottelua oli pelattu viitisen minuuttia johti kärpäset jo neljällä maalilla. Pikkuhiljaa rupesi Spinnaritkin saamaan juonesta kiinni ja kuroivat etumatkan lähes kiinni erätauolle mentäessä. Toisessa erässä ei maaleilla mässäilty vaan ne jäi kolmeen kappaleeseen, joista kärpäset viimeisteli kaksi. tiukka finaali ratkesi kärpästen hyväksi 6-8. Kärpäset siirtyvät 3-divisioonaan ensivuodelle.

4-Divisioonan MESTARIT 2009

16.3.2009 Yhdistyksen sääntömääräinen kevät kokous pidetään 7.4.2009 Ouluhallilla (iso kokoustila) klo 18.30. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat ja jaetaan palkinnot kuluneesta kaudesta. Lisäksi käydään läpi edellistä kautta ja esitellään joukkueille syksyllä käynnistyvä Oulu-Cup.

15.3.2009 Pronssi ja finaaliottelut käytiin Limingassa. 2-divisioona ja alueen Mestari on Muhoksen VELTOT. Hopeaa savutti TOP-Team ja pronssit meni Norsuille.

3-divisioonassa voiton vei KiPs ja lunasti samalla sarja paikan itselleen 2-divisioonaan. Hopeaa Team-Takini ja pronssia RW-Team.

4-divisioonan voitti Kärpäset ja varmisti nousun 3-divisioonaan. Hopeaa Spinning Boys ja pronssia Lintulammen Palloseuralle. Isompi katsaus viikonlopun tapahtumista tulee nettiin loppuviikosta. Kuvat galleriaan sitten myöhemmin

14.3.2009 Alueemme välierät pelattiin tänään Limingassa. Pelit aloitettiin aamulla yhdeksältä 4-divisioonan otteluilla. Ensimmäisessä pelissä kohtasivat Kärpäset ja LiPs voiton vei Kärpäset selvällä erolla 10-1. Kärpäset eteni finaaliin ja LiPs pronssi peliin. Toisessa Välieräottelussa Kohtasivat Spinning Boys ja Blacks. Tässä kamppailussa voiton vei Spinning Boys luvuin 9-6 etenien finaaliin. Pronssiottelussa  kohtaavat LiPs ja Blacks. Finaaleissa Spinning Boys ja Kärpäset.

3-divisioonan ensimmäisessä välierä ottelussa kohtasivat KiPs ja IiKP, jonka voiton korjasi KiPs luvuin 14-6. Toisessa välieräottelussa kohtasivat RW-Team ja Team-Takini. Ottelu päättyi Takinin voittoon luvuin 5-8. Pronssiottelussa kohtaavat RW-Team ja IiKP. Finaaleissa vastakkain asettuvat  KiPs ja Team-Takini.

Päivän päättävissä 2-divisioonan välierissä ensin kohtasivat TOP-Team ja KiimU. Ottelun voitti luvuin 10-4 TOP-Team. Toisessa välierässä kohtasivat NORSUT ja Muhoksen VELTOT. Ottelun päättyessä 6-13 matkasi Veltot finaaliin. Finaaleissa kohtaavat TOP-Team ja VELTOT pronssiottelussa NORSUT ja KiimU.


10.3.2009 Alueemme runkosarjat on saatu päätökseen ja play-off peleihin menijät ovat selvät. 2-divisioona oli tänä vuonna paras, mitä on ollut PAKP:n aikana. Sarja oli tasainen ja jännittävä viimeiselle viikolle asti. Runkosarjan vei nimiinsä  TOP-Team kolmellakymmenelläyhdellä pisteellä paremman maalisuhteensa ansiosta. Toiseksi sijoittui NORSUT samoilla pisteillä. Kolmas oli tulokasjoukkue Muhoksen Veltot kahdellakymmenellä yhdellä pisteellä. Viimeisenä finaaliviikonloppuun tiensä varmisti Kiimingin Urheilijat kahdellakymmenellä pistellä. Välierien otteluparit ovat  TOP-Team vs KiimU ja Norsut vs Veltot.

3-divisioonassa kolmen kärki ei ollut mikään yllätys KiPs, RW-Team ja Team-Takini olivat kovat ennakko suosikit ja kauteen lähdettäessä. Neljäs joukkue finaalipeleissä oli IiKP.  IiKP nousi täksi kaudeksi 3-divisioonaan ja näytti kuuluvansa sinne raivaamalla tiensä heti neljänneksi Välierien otteluparit ovat KiPs vs IiKP ja RW-Team vs Team-Takini.

4-divisioonassa neljän kärki oli sama kuin viimevuonnakin ilman IiKP:ta. Spinning Boys voitti runkosarjan pisteellä ennen Kiimingin Kärpäsiä. Spinning Boysin pisteet olivat 27. Kolmas oli Lintulammen Palloseura ja neljäs Blacks.Välierien otteluparit ovat Spinning Boys vs Blacks ja Kärpäset vs LiPs.

Tarkempi otteluohjelma näkyy tulospalvelun puolella divisioonittain.   

4.2.2009 Alueemme 2-4-divisioonien perinteinen Play-off viikonloppu pidetään Limingassa 14-15.3.2009. Mukaan peleihin pääsevät kaikkien kolmen divisioonan neljä parasta joukkuetta. Pelien tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin, mutta tulee suurilta osin mukailemaan viime vuoden ohjelmaa.

Alue antaa haettavaksi sarjoissa pelaaville joukkueille Play-off pelien toimitsijatehtävät. Lisätietoja toimitsijoiden tehtävistä antaa alueen toiminnanjohtaja. Hakemukset lähetetään sähköpostitse alueen toiminnanjohtajalle. Niiden on oltava perillä viimeistään 28.2.2009

29.1.2009 Uusien pelaajien rekisteröinti päättyy viikonloppuna. Sen jälkeen uusia pelaajia ei enää voi liittyä joukkueeseen.

20.1.2009 Oulun Erotuomarikerhoa edustavalla , 51-vuotiaalla Panu Saarelalla tuli
sunnuntaina 18.01.2009 150 tuomittua liigaottelua täyteen.

 Juhlaottelu oli Kuopiossa Devilsien kohdatessa RB-93:n Lapeenrannasta.
Kokeneella Saarelalla on menossa 10. kausi kaukalopallon huipputasolla.
Erotuomareiden maratontaulukossa Saarela sijoittuu sijalle 7 ja hänellä on
mahdollisuus siirtyä kuudenneksi viiden tuomitun ottelun jälkeen. Saarelan
seuraava ottelu on Rovaniemellä la 31.1., mutta palkitseminen tapahtuu Oulussa
su 15.02. RB-Oulun kohdatessa Devilsit.

16.1.2009 Oulussa järjestetään ikämiesten SM-kilpailut 35- ja 40-vuotiaiden sarjoissa. Kilpailut järjestetään 2-3.5.2009 kilpailupaikkana on Linnanmaan jäähalli. Muut aikataulut ja järjestys paikat ovat seuraavat:

Ik45          Varkaus           28-29.3.2009
Ik50          Varkaus           28-29.3.2009
Ik55          Lappeenranta      4-5.4.2009
Ik60          Lappeenranta       4-5.4.2009

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostilla osoitteeseen 
ilmoittautuminen@kaukalopalloliitto.fi .  Ilmoittautumismaksu on 300€ ja se maksetaan Liiton tilille Nordea 157230-379776 - laita maksun  viestikenttään joukkueesi nimi ja ikäluokat mihin joukkueesi osallistuu.
MUISTA VAIN MAKSETTU MAKSU VAHVISTAA OSALLISTUMISESI - LASKUA EI SIIS LÄHETETÄ POSTISSA.
Ilmoittautumis tilanteen näet kaukalopalloliiton sivuilta
 

13.1.2009 Liitto on ottanut vakuutuksen koululaisten kilpailuihin ja seurojen 
järjestämiin luistelukouluhin 13.1. - 31.5.2009. Koulujen ja seurojen  tehtävänä on vain kirjata pelaajat sekä lähettää tiedot liittoon. Nämä  henkilöt eivät kirjaudu Sporttirekisteriin vaan ovat liiton arkistossa. Lomakkeen saat
tästä

Nuorten (koululaistoiminnan ulkopuolinen) sarja- tai turnausmuotoinen 
kilpailutoiminta vaatii normaalin lisenssin ja vakuutuksen.


3.1.2009 Jäälin hallissa pelattaviin otteluihin on tullut aikataulullisia muutoksia. Muutokset johtuvat juniori-jääkiekon peleistä. Tarkkailkaa omia otteluitanne tulospalvelusta.

18.12.2008 Kaukalopallo pelit rupeavat hiljentymään joulutauolle. Viimeiset pelit käydään tulevana viikonloppuna. Pelit jatkuvat taas sitten vuoden vaihteen jälkeen.
Alkukausi on sujunut ilman suurempia ongelmia pientä lipsumista tulospalvelun käytön
suhteen. Muutamia pelejä on jouduttu siirtämään juniori jääkiekon tieltä, mutta
nekin on vähentyneet. Yksi peli jäi pelaamatta halli epäselvyyksien takia, mutta
sille on löydetty uusi ajankohta.

Hallitus on hommannut jokaiselle alueen 2-,3-ja 4-divisioonan joukkueen vetäjille ja
yhdyshenkilöille RB-Oulun kausikortin. kortti kattaa RB-Oulun kotipelit
runkosarjassa kuin mahdollisissa jatkopeleissä. Tarkoituksena on palkita joukkueiden
puuhamiehiä tehdystä työstä. Postitan kortit kun olen ne saanut. Kevät kaudella Oulussa tullaan järjestämään meidän oman lopputurnauksen lisäksi ikämiesten SM-kisat 35- ja 40-vuotiaille toukokuun alussa.Mahdollisesti 1-divisioonan lopputurnaus järjestetään myös Oulussa, asia ratkeaa tammikuun aikana. Joten Oulussa pelataan kaukista tänä keväänä pitkään.

Hyvää Joulua ja Onnellista vuotta 2009

Juha Kaijankoski

1.12.2008 Lappeenrannassa 30.11.2008 pidetyssä liiton syyskokouksessa valittiin uusi hallitus. Uutena jäsenenä liittohallitukseen valittiin Juha Kaijankoski Oulusta. Muut hallituksen jäsenet jatkavat ja siten liittohallituksen kokoonpano on:

Olli-Pekka Lintula, puheenjohtaja
Pirjo Hietala, varapuheenjohtaja
Juha Kaijankoski, jäsen
Pentti Lindegren, jäsen
Herkko Sottinen, jäsen 

23.11.2008 Alueen syyskokous pidettiin keskiviikkona Ouluhallissa. Paikalle oli saapunut harmittavan vähän jäsenien edustajia. Päätettävänä oli tutut tulo- ja meno arvio, toimintasuunnitelma, liittymismaksu, jäsenmaksu ja hallituksen kokoonpano. Lisäksi kokouksessa muutettiin alue yhdistyksen nimeä joka on 1.1.2009 alkaen Suomen kaukalopalloliitto Oulun alue ry. Lisäksi kokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen uudet säännöt , mitä on hiottu liiton kanssa. Nämä säännöt tulevat kaikille liiton alaisille alueyhdistyksille. Kokous jatkoi samaa linjaa mikä on ollut jäsen- ja liittymismaksujen suhteen. Jäsenmaksu 20€ ja liittymismaksu 0€ Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Ari Kurttila ja varaspuheenjohtajana Jari Vikstedt, muut hallituksen jäsenet ovat Timo Kuusikko, Panu Saarela, Teemu Pohjoinen ja Juha Kaijankoski. Alueen nettisivut tullaan uusimaan vuoden vaihtuessa, mutta siitä uutisoidaan myöhemmin.

18.11.2008 Oulun Erotuomarikerhoa edustavalla , 45-vuotiaalla Jari Hirvosella tuli sunnuntaina 16.11.2008 150 tuomittua liigaottelua täyteen. Juhlaottelu oli Kuopiossa Devilsien kohdatessa Blue Ballin. Kokeneella Hirvosella on menossa 10. kausi kaukalopallon huipputasolla. Erotuomareiden maratontaulukossa Hirvonen sijoittuu sijalle 6 ja hänellä on mahdollisuus siirtyä viidenneksi viiden tuomitun ottelun jälkeen. Maratontaulukon piikkipaikkaa pitää suvereenisesti Sauli Orava 261:llä tuomitulla ottelulla. Aktiivituomareista lähimpänä Oravaa on Dick Törnqvist 173:lla ottelulla

18.11.2008 Junioreiden Kaukalopalloturnaus Lieksassa 13.12 (13.11.2008, 21:45)Itäinen Alue ja Lieksan Into järjestää. Junioreiden Kaukalopalloturnaus  B-, C-, D-, E- ja F-juniorijoukkueille. Lieksassa 13.12. Osallistumismaksu 0 € Jokaisella ikäryhmällä oma sarja. Ilmoittautumiset: herkko.sottinen@oyk.fi (ilmoittautuminen 5.12-2008 mennessä).

2.11.2008 Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään 19.11.2008 klo 18.30 Ouluhallissa(isokokoussali). Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät kokous asiat. Jäsenille on lähetetty kokous kutsut ja esityslista.

13.10.2008 Otteluohjelmat ovat joukkueiden luettavissa tulospalvelu linkin kautta. 2-divisioonassa sarja avaus tapahtuu 23.10 Limingan jäähallissa jossa kohtaavat 100vuotta täyttävä Siikajoen Sisu ja Tyrnävän Palloseura. 3-Divisioona aloiteetaan jo tänä viikonloppuna lauantaina ottelulla OulunPallo-75 isännöi Limingassa Jääkonnia vastaan. 4-divisioonan avausottelu nähdään Niin ikään Limingassa jossa RE-VI kohtaa OuKoTa:n. Otteluohjelmiin voi tulla vielä pieniä muutoksia, mutta niistä tullaan ilmoittamaan tekstiviestein ja sähköpostitse joukkueita. Ainakin 3- ja 4-divisioonien sunnuntain Limingassa pelattavat ottelut ovat muutoksien kohteena.

30.9.2008 Kaudenavaus tekee jo tuloaan. Otteluohjelmat ovat teon alalla. Toivottavasti saan ne näkymään tulospalvelussa jo viikonloppuun mennessä. Laitan sähköpostia joukkueille sitten, kun otteluohjelmat on luettavissa tulospalvelusta. Lisenssejä on pelaajat lunastaneet vielä aivan liian vähän joten joukkueiden vetäjät seuratkaapa jokainen omaa joukkuettanne, ettei pääse mitään ikävyyksiä kertymään.

22.9.2008 Toimitsija koulutus järjestetään Ouluhallissa Ke 8.10 klo 18.30.

13.9.2008 Seurapalaverin ehdotuksen mukaan kaukkissetti sivulle lisättiin joukkueiden ilmoituksille tarkoitettu sivu. Tällä sivulla joukkueet voivat ilmoitella kaikille kaukalopallosta kiinnostuneille pelaajille omista asioistaan. Esimerkiksi jos joukkue etsii uusiapelaajia rinkiinsä tai haluaa omille pelivuoroilleen lisää pelaajia. Ilmoitukset lähetetään alueen toiminnanjohtajalle sähköpostilla. Ilmoituksissa tulee olla tarvittavat yhteystiedot, jotta ilmoituksen laatijaan voidaan olla suoraan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla. Myös ilmoituksen poistosta pitää ilmoittaa toiminnanjohtajalle, että sivulla ei roiku turhia ilmoituksia.

12.9.2008 Erotuomari koulutus järjestetään Oulunsalon liikuntakeskuksessa 19.9 klo 18.30.

10.9.2008 Pohjoisen Alueen Kaukalopallo uudistaa tuomarikoulutusta alueellaan Yhteistyöstä koulutuksen pidossa on sovittu Sport fellows yrityksen kanssa. Koulutus järjestetään Tackla-cup turnauksen yhteydessä. Koulutus kattaa teoria osan ja käytännön harjoituksen turnaus peleissä. Koulutuksesta vastaa alueemme erotuomarikouluttaja Panu Saarela ja Jari Hirvonen. Koulutuksen teoriapäivä on vielä epäselvä, mutta pidetään todennäköisesti pe 19.9. Asiasta tullaan ilmoittamaan näillä internet sivuilla ja lisäksi vanhoihin tuomareihin ollaan vielä erikseen yhteydessä. Uusia tuomari ehdokkaita  odotetaan myös mukaan koulutukseen. Uuden koulutus mallin toivotaan tuovan piristys ruisketta alueemme tuomari toimintaan ja helpottamaan uusien kaukalopallo tuomarien alkua.

3.9.2008 I-divisioonan turnaukset avoimia pelitason testaamiselle

Turnausmuotoinen I-divisoona

Kaudella 2008-09 pelataan I-divisoona valtakunnallisena turnausmuotoisena sarjana. Turnauksiin kutsutaan myös vieraileva joukkue tuomaan väriä ja laajuutta. Kuhunkin turnaukseen otetaan yksi vieraileva joukkue.

Ensimmäinen turnaus pelataan Seinäjoella Pallo&Boysin isännöimänä lokakuun 18-19.10.2008 Muiden turnausten ajankohdat ja paikat ilmoitetaan myöhemmin.

22.8.2008  Alueemme toiminnanjohtaja on siviilityönsä puolesta matkoilla 25.8-3.9.2008 välisen ajan. Yhteyden otot mielellään puhelimen välityksellä iltaisin klo 17.00 jälkeen.

22.8.2008  Jos sinulla ja kavereillasi on puulaaki kaukalopallo joukkue ja haluatte lähteä pelaamaan sarjaa ensi kaudeksi se onnistuu vielä. Ota reippaasti yhteyttä alueemme toiminnanjohtajaan tai puheenjohtajaan. Alueellamme on tarjota joukkueellesi hyvä tasoiset sarjat kolmessa eri sarja portaassa.

17.8.2008  Seurapalaveri pidetään Ouluhallissa keskiviikkona 10.9 klo 18.30. Paikanpäällä jaetaan joukkueille jälleen palloja 10kpl/joukkue. Käydään läpi tulevan kauden asiat sekä muutoksen liitossa ja alueella. 

6.8.2008 Uusi kaukalopallo kausi lähenee. Kesä alkaa taittua lopuilleen ja joukkueet alkavat kokoontumaan kesätauoiltaan, samoin tekee PAKP:n hallitus. Hallitus kokoontuu elokuussa miettimään kauden kuviot kohdilleen. Seurapalaveri pidetään syyskuun puoleenväliin mennessä. Tänä vuonna on seurapalaverissa erityisen paljon mielenkiintoista asiaa, joten kannattaa ilmaantua paikalle .Alueen jäsenmaksut ja sarjojen osallistumismaksut lähtevät pian liikkeelle, jos sähköpostia asiasta ei sinulle tule ole yhteydessä toiminnanjohtajaan.

16.5.2008 Napapiirin Pantterit vahvistui valmennuspäälliköllä

Juniorikaukalopallon erikoisseura Napapiirin Pantterit vahvistaa organisaatiotaan
pestaamalla valmennuspäällikön.
Tehtävässä aloittaa oman toimensa ohella 27-vuotias rovaniemeläinen
liikunnanopettaja Joni Haataja, joka on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri
ja liikunnanohjaaja.
Vaalasta kotoisin olevalla Haatajalla on tuore tuntuma suomalaiseen
liigakaukalopalloon.
Hän pelasi viime kauden puolustajana rovaniemeläisessä Blue Ballissa.
Pantterit ja Haataja ovat asialla pioneereina. Panttereiden Juha Ylinivan mukaan
suomalaisissa kaukalopalloseuroissa ei ole ollut ensimmäistäkään
valmennuspäällikköä.
- Meille tämä on systemaattinen seuraus pari vuotta sitten tehdyistä linjauksista.
Tavoitteena on ollut kehittää tätä harrastehommista eteenpäin, Yliniva sanoo.
Ylinivan mukaan Haatajan ensimmäinen työsarka on valmennussuunnitelman laatimisessa
ja ohjaajakoulutuksessa.
- Hän on mukana myös aktiivivalmennuksessa, joskaan ei vastuuvalmentajana.
Napapiirin Panttereilla oli viime kaudella noin 120 lisenssipelaajaa.

Lapin Kansa

8.5.2008 Ikämiesten SM-kisat järjestettiin totuttuun tyyliin Jyväskylässä. Tänä vuonna kisat käytiin  kahtena eri viikonloppuna. Alueeltamme osallistui kuusi eri seuraa ja OEK:n erotuomareita, jotta kisajärjestelyt saatiin onnistumaan.  Joukkueita osallistui kaikkiin pelattuihin sarjoihin. Tänä vuonna menestys jäi totutusta heikommaksi, mutta ilman mitaleita ei alueemme jäänyt. Vastuuta mitaleista ottivat vanhemmat ikäluokat .

55-vuotiaissa OuPa-75 voitti pronssia

60-vuotiaissa KiiKu voitti niin ikään pronssia

Kisoihin oli lähtenyt 20 vuoden kilpailu tauon jälkeen myös Raahelainen Anabols. Joukkue osallistui 45-vuotiaiden sarjaan, mutta tällä kertaa menestystä ei tullut. Ensi vuonna sitten uudestaan.

14.4.2008 Alueemme kevätkokous pidettiin maanantai-iltana Ouluhallissa. Paikalle oli saapunut yhdentoista eri seuran edustus jokaiselta liiton sarja portaalta. Kokouksen puheenjohtajana toimi RB-Oulun manageri Paavo Kyröläinen.

Kokouksessa käytiin läpi sääntöjen määräämät asiat. Hallitukselle myönnettiin  vastuuvapaus vuoden 2007 tileistä. Kokouksessa esiteltiin alueyhdistyksen uusia sääntöjä ja nimeä. Päätös säännöistä ja nimestä jäi syyskokouksen päätettäväksi

Lisäksi illalla jaettiin palkinnot kauden parhaille joukkueille, pelaajille ja erotuomarille.

2-divioonan mestarit oli NORSUT hopeaa vei Tyrnävän Palloseura ja pronssit meni Valtralle. Divisioonan pistepörssin voittaja oli Juha Määttä 79:llä pisteellä(NORSUT)

3-divisioonan mestari oli Väisäsen Pallo hopeaan vei Team-Takini ja pronssit RW-Team. Divisioonan pistepörssin voitti Tuomo Simuna 104:llä pisteellä (RW-Team)

4-divisioonan mestari oli IIn kaukalopallo hopeaa vei Lintulammenpalloseura ja pronssit meni Kiimingin Kärpäsille. Divisioonan pistepörssin voitti Anssi Käyrä(IIKP).

Vuoden Fair-play joukkue oli VALTRA 30:llä jäähyminuutilla

Vuoden erotuomariksi  valittiin Kari Kuusela.

Palkintojen jako tilaisuudesta uupui monelta palkitulta joukkueelta edustus, mikä ei ollut hyvä asia. Kausi on joukkueiden osalta paketissa ja hallitus kiittää joukkueita, erotuomareita ja toimitsijoita onnistuneesta kaudesta. Uutta kaukalopallo kautta aletaan jo pikkuhiljaa suunnitella hallituksen puitteissa.

26.3.2008 Pohjoisen Alueen Kaukalopallo ry:n Sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 14.4 .2008 klo 19.10 Ouluhallissa (iso kahvio). Samalla palkitaan mitalli joukkueet, Fair-play joukkue, pistepörssien voittajat ja vuoden erotuomari.

21.3.2008 Lintulammen Palloseura järjestää alueellamme perinteisen Oulu turnauksen.

Oulu-turnaus 2008

Ajankohta 10. - 11.5.2008
Ilmoittautumiset 25.4.2008 mennessä jarmo.makela@lintulammenpalloseura.fi
Osallistumismaksu on maksettava 25.4.2008 mennessä

Sarjat:

Kilpasarja
-
Pelaajien tasoa ei ole rajoitettu
- Minimijoukkuemäärä 8, maksimi 16
- Alkulohkojen kaksi parasta pääsevät pudotuspeleihin
- Osallistumismaksu 320 euroa
- Palkinnot: voittaja 400 euroa ja toinen 100 euroa

Harrastesarja
-
Pelaajat 2-divisioonasta ja alempaa
- Joukkuemäärä 10
- Kaksi lohkoa, kaksi parasta lohkosta jatkoon
- Osallistumismaksu 300 euroa
- Palkinto: voittaja 300 euroa

Naisten sarja
- Joukkuemäärä 5
- Yksinkertainen sarja
- Osallistumismaksu 250 euroa
- Palkinto: voittaja 250 euroa

Huom! Mikäli jossakin sarjassa joukkueita on vähemmän kuin maksimimäärä, on mahdollista, että toiseen sarjaan otetaan joukkueita lisää.
 

19.3.2008 Limingassa ratkottiin viikonloppuna alueemme mestaruudet. Pelejä pelattiin kahdenpäivän aikana yhteensä kaksitoista. lauantaina välierissä kohtasivat kaikkien kolmenn divisioonan runkosarjan neljä parasta joukkuetta. Pelit aloittivat 4-divisioonan joukkueet. Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Spinning Boys ja Lintulammen Palloseura. Tiukan vääntämisen jälkeen Lintulammen nuoret pojat veivät voiton väsyneestä ja harvalukuisesta vastustajasta luvuin 6-12. Toisessa 4-divisioonan välierä parissa kohtasivat Ii:n kaukalopallo ja Kiimingin Kärpäset. Iin kaukalopallo oli tässä otteluparissa selvästi parempi luvuin 10- 3. Finaalissa kohtaisivat siis Iin Kaukalopallo ja Lintulammen Palloseura ja pronssista kisailivat Spinning Boys ja Kiimingin Kärpäset.

3-divisioonan ensimmäisessä välierässä kohtasivat Team-Takini ja RW-Team. Ottelu oli alusta asti Takinin heiniä vajaa lukuinen RW-Team oli voimaton hyvin liikkunen vastustajan edessä. Team-Takini voitti ottelun luvuin 10 -2. Toisessa Välierässä kohtasivat Väisäsen pallo ja Kiimingin Palloseura. Ottelu oli hyvä tasoinen ja Utajärvinen yleisö toi halliin tunnelmaa. Ottelun vei lukemien perusteella selvästi 10-4 Väisäsen Pallo, mutta Kiiminkiläiset antoivat hyvän vastuksen ennakkosuosikille. Finaaleihin 3-divisioonassa matkasivat Väpa ja Team-Takini ja pronssi otteluun RW-Team ja KiPs.

2-divisioonan välierät pelattiin viimeisenä. ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Topi-Tornados ja Tyrnävän palloseura. Ottelu oli tiukkaa vääntöä missä ei hienouksia näkynyt. Peli ratkesi vasta kun summeri soi ottelun päättymisen merkiksi. Topi rakensi tiukan kirin  viimeiselle vartille, mutta se ei aivan riittänyt jatko ajalle. Ottelun voitti paremman liikken ansiosta Tyrnävän palloseura luvuin 4-5. Toisessa välierässä kohtasivat viimevuoden finaalijoukkueet Norsut ja Valtra. Valtra taisteli ottelussa hyvin, mutta se ei riittänyt ylivoimaista vastustajaa vastaan. ottelu päättyi Norsujen voittoon selvin luvuin 14-5.

Sunnuntai aamu aloitettiin pronssi otteluilla ensimmäisessä kohtasivat Spinning Boys ja Kiimingin Kärpäset. Ottelun voitti tiukan väänön jälkeen Kiimingin Kärpäset luvuin 7-11.

IV-divisioona pronssi mitalistit Kiimingin Kärpäset

Toisessa ottelussa ratkottiin 3-divisioonan pronssin kohtalo. Pelissä kohtasivat RW-Team ja Kiimingin Palloseura. Ottelu näytti jo elovan matkalla Kiimingin miehille, mutta aikalisän jälkeen sai RW-Team kiinni pelin juonesta. Tauolle mentiin KiPs:n johtoluvuissa 4-2 Tauon jälkeen Rw-Team hallitsi hienokseltaan tilannetta kentällä..mutta numerollisesti oli ylivoimainen vieden toisen jakson nimiinsä luvuin 0-6 ja koko ottelun 4-8..

III-divisioonan pronssi mitalistit RW-Team

Viimeisessä pronssitaistossa kohtasivat Topi-Tornados ja Valtra. Topi aloitti ottelun selvästi paremmalla liikkeellä. Ottelu oli hyvällä mallilla erätauolle mennessä. Toiselle jaksolle lähdettiin Topin johto asemista 5-3, mutta oliko Valtra punonut uudet juonet tai Topin kunto petti sillä toinen jakso meni Valtran kokeneelle miehistölle selvästi 0-6 ja koko ottelu luvuin 5-9.

II-divisioonan pronssi mitalistit Valtra

Tämän jälkeen ottelu ohjelmassa oli pieni tauko ja toimitsija joukko latasi akkuja hiukan ennen kauden kolmea huipennus peliä. Finaali pelit käynnistyivät 4-divisioonan ottelulla Iin Kaukalopallo Vs Lintulammen Palloseura.  Ii aloitti ottelun vahvasti ja meno heti alussa 3-0 johtoon. LiPs:n nuori joukkue ei tästä hätkähtänyt vaan aloitti kiri vaihteen. mikä kestikin aina loppuun asti. tuloksellisesti se ei vielä riittänyt, mutta viihdyttävää kaukalopallo se tarjosi katsojilleen. Iin kaukalopallo voitti ottelun luvuin 7-4.

IV-divisioona MESTARIT  Iin Kaukalopallo

IV-divisioonan hopea joukkue Lintulammen Palloseura

Kolmosdivisioonan finaalissa kohtasivat Väisäsen Pallo ja Team-Takini. Ennakko suosikin roolissa otteluun lähtenyt Väpa  aloitti ottelun totutun vahvasti ja karkasi ensimmäisen vartin aikana jo 3-0 johtoon. Peli oli hyvä vauhtinen ja tapahtumia riitti molemmissa päissä  Peli otteet meinasivat koventua välillä vähän liikaa, joten jäähypenkkiä jouduttiin kuluttamaan aikalailla. Teram-Takini jaksoi yrittää läpi ottelun hyvin, mutta ei tällä kertaa voinut paremmalleen mitään. VäPa voitti ottelun luvuin 8-2

III-divisioonan MESTARIT Väisäsen Pallo

III-divisioonan hopea joukkue Team-Takini

Norsut oli raivannut tiensä toistamiseen 2-divisioonan mestaruus otteluun ja lähtikin vankka ennakkosuosikin viitta harteillaan puolustamaan titteliään. Vastaan Norsuille otteluun asteli Tyrnävän Palloseura. Ottelu oli alusta asti vanhan mestari joukkueen hallintaa, eikä TyPs-Team saanut oikein missään vaiheessa juonen päästä kiinni. Norsut näytti mallia kaikille miten kaukalopalloa pelataan. Norsut uusi mestaruuden selvin luvuin 11-1.

II-divisioonan MESTARIT Norsut

II-divisioonan hopeajoukkue Tyrnävän palloseura

Tapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa ja yleisökin oli löytänyt pelit tänä vuonna paremmin, kuin edellisenä vuotena. 

16.3.2008  Limingassa pelatuissa loppu peleissä mestaruudet voittivat: 2-divisioona Norsut, 3-divisioona Väisäsen palloja 4-divisioona Ii:n kaukalopallo. Laajempi katsaus viikonlopun tapahtumista ilmestyy tällä viikolla.

4.3.2008 Runkosarjat on saatu päätökseen kahta ottelua lukuun ottamatta. Joukkueet on kuitenkin selvillä Limingassa pelattaviin alueen play-off peleihin. 2-divisioonasta Limingan viikonloppuun tiensä selvittivät Norsut (Kempele), Topi-Tornanos (Oulu), TyPs-Team (Tyrnävä) ja Valtra (kempele). 3-divisioonan jatkoon päässet joukkueet ovat VäPa (Utajärvi), Team-Takini (Kiiminki), KiPs (Kiiminki) ja RW-Team (Siikajoki). 4-divisioonan runkosarjassa tiensä neljän joukkoon raivasivat IiKP (Ii). Spinnig Boys (Kempele), LiPs (Oulu) ja Kärpäset (Kiiminki). Limingan hallilta kantautui tietoon myös sellainen uutinen että yläkerrassa sijaitseva kahvio saadaan viikonloppuun mennessä avatuksi, joten pelejä seuratessa voi välillä käväistä nauttimassa virvokkeita. Pelit ilmestyvät tulospalveluun ensiviikon alusta.

27.2.2008 Tulospalveluun on ilmestynyt uusi Lappi-Sarja. Kyseinen sarja ei ole meidän alueen sarjoja. Tilannetta selvitellään tulospalvelun kanssa. Tuomareiden asettelut näkyvät meidän alueen osalta vasta Lappi-sarjan jälkeen. Sivut vaihtuvat alareunassa olevasta seuraava linkistä.

19.2.2008  Tulospalvelussa oli ongelmia viikonlopun aikana. Ilmeisesti serveri oli vaihtunut. Nyt linkki on uusittu ja pitäisi taas toimia.

13.2.2008 Play-off viikonlopun ohjelma on alla olevan taulukon mukainen. Pelit pelataan Limingan jäähallissa 15-16.3.2008. Lauantaina pelataan välierät kerrasta poikki systeemillä. Voittajat etenevät finaaleihin ja hävinneet pronssipeleihin. Toivottavasti viikonlopusta saadaan yhtä viihtyisä ja onnistunut kuin  viimevuonnakin.

la. 15.3.          
  klo          
ottelu 1. 9:30 11:00   4 Div 2-3    
2. 11:10 12:30   4Div 1-4    
3. 12:40 14:00   3Div 2-3    
4. 14:10 15:30   3 Div 1-4    
5. 15:40 17:00   2 Div 2-3    
6. 17:10 18.30   2Div 1-4    
su. 16.3.          
  klo          
ottelu 1. 8:20 9:45   4 Div Pronssiottelu
2. 9:55 11:15   3 Div Pronssiottelu
3. 11:25 12:45   2 Div Pronssiottelu
tauko            
4. 14:40 15:55   4 Div Finaali  
5. 16:10 17:15   3 Div Finaali  
6. 17:30 19:00   2 Div Finaali  

1.2.2008 Uusien pelaajien rekisteröinti on päättynyt alueellamme. Enää seuraa saa vaihtaa vain jos seurallasi on farmisopimus. Runkosarjat rupeavat kaikissa divisioonissa lähentymään loppua ja kilpailu play-off paikoista kiristyy. Play-off pelit pelataan tänä vuonna Limingassa 15-16.3, niin kuin on ilmoitettu. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin. Sarjat ovat tänä vuonna olleet mielenkiintoiset ja usealla joukkueella on vielä mahdollisuus päästä mukaan Play-off viikonloppuun. 

26.1.2008 Valmentaja koulutus

Järjestäjä: Kaukalopalloliitto, yhteistyössä Lintulammenopalloseura.

Paikka: Linnanmaan jäähalli, Oulu
Aika: Lauantai 2.2.2008 klo.12.00-20.00
Osallistumismaksu: 25 euroa (Opetus ,välineet,lounas ja jäävuoro )
Suoritetaan tilille:Nordea 157230-379776 (Suomen Kaukalopalloliitto ry).
Viite: Kaukalopalloliiton valmentajakoulutus 2.2.2008

Kouluttajat: Jukka Lerkkanen ( KT Opettajan koulutuspäällikkö,Jyväskylän ammattikorkeakoulu ) ja Sami Karjalainen

Ohjelma:
klo 12.00 aloitus, esittely, koulutuksen tavoitteet
klo 12.30-13.10 Nuorisovalmennuksen fysiologiset perusteet: kestävyys, nopeus, voima, liikkuvuus (JL, SK)
klo 13.20- 14.00 Miten toimia lasten ja nuorten valmentajana ja kasvattajana (JL)
kahvitauki
klo 14.15-15.00 Valmennuksen systemaattisuus ja suunnittelu (JL, SK)
klo 15-16 lounas
klo 16-17.00 lajitaitojen opettaminen (SK)
klo 17.00-17.45 jääharjoituskerran suunnittelu -ryhmätyö (JL,SK)
klo 18.00 - 19.30 jääharjoituksen toteuttaminen (SK, JL)

Kurssi on tarkoitettu kaikille kaukalopallon nuorisovalmennuksessa toimiville tai uusille aloittajille. Kurssi edellyttää voimassa olevaa kaukalopallolisenssiä.
Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osallistumismaksu kaukalopalloliiton tilille.

Lisätietoja Sami Karjalainen 044 7995889

21.1.2008 Suomen Kaukalopalloliitto ry ja Suomen Kaukalopallounioni ry ovat yhdistyneet 1.10.2007. Uusi yhdistynyt liitto on muuttanut nimekseen Suomen Kaukalopalloliitto ry ja vastaa jatkossa valtakunnallisesta kaukalopallotoiminnasta lippulaivanaan Kaukalopalloliiga. Uusi liitto etsii Helsinkiin päätoimista

KEHITYSPÄÄLLIKKÖÄ

Kehityspäällikön tärkeimmät tehtävät ovat:
- suunnitella ja toteuttaa lasten ja nuorten valmennus-, harrastus- ja kilpailutoiminta valtakunnallisella tasolla.
- luoda puitteet vastaavalle alueelliselle toiminnalle.
- urheilu-, valmennus- ja koulutustoiminnan kehittäminen
- kaukalopallon tuominen osaksi koululiikuntaa
- kaukalopalloliiton toiminnan kehittäminen yhdessä toiminnanjohtajan kanssa.

Kehityspäällikkö raportoi tehtävässään toiminnanjohtajalle toimipaikkanaan Kaukalopalloliiton toimisto Helsingissä SLU-talossa. Tehtävä edellyttää matkustusvalmiutta.

Liitto tarjoaa sinulle:
- taloudelliset edellytykset haasteelliseen ja aktiiviseen uuteen toimintaan
- innostuneen valtakunnallisen kaukalopalloverkoston
- näkymän Suomalaiseen huippu-urheiluun avainpaikalla.

Hakemukset palkkatoivomuksineen viimeistään 31.1.2008 mennessä osoitteeseen timo.wallius@kolumbus.fi tai Suomen Kaukalopalloliitto ry, 00093 SLU.

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Timo Wallius puh. 040 3533 076.
 

6.1.2008 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS

Hyvä kaukalopalloileva väki, Minut valittiin PAKP:n puheenjohtajaksi hetkellä, jolloin kaukalopallo lajina elää kriittisiä hetkiä. Kaukis on vuosien varrella menettänyt 90-luvulla olleen imun, ja viimeiset vuodet ovat olleet monella tavalla alamäkeä ja lähinnä selviytymistaistelua. Syitä tähän on monia, eikä varmasti aivan pienimpänä kymmenen vuotta vallinnut hajaannus kahteen liittoon. Syitä liittotason hajaannukseen en halua enää jauhaa, koska niillä ei pitäisi enää olla merkitystä enkä varmuudella kaikilta osin tiedäkään. Sen sijaan pyrin pohtimaan lajin tilaa lähempänä seuratasoa sekä sitä, miten lajia mielestäni voitaisiin saada takaisin kasvu-uralle. Tästä kirjoituksesta tulee aika pitkä, mutta toivon sen antavan ainakin ajattelemisen aihetta. Palaute kirjoitukseen on myös tervetullutta. Mietteet ja kannanotot ovat minun henkilökohtaisiani eivätkä välttämättä alueen tai edes koko oman seurani virallisia.

Kuten jo suurin osa joukkueiden vetäjistä ja pelaajistakin on varmasti huomannut, joukkue- ja harrastajamäärät ovat kaukalopallossa menneet aikamoista alamäkeä pitkän aikaa. Meidän alueemme on yksi harvoista vielä kohtuullisesti hengissä olevista, mutta ennusmerkit eivät ole täälläkään erityisen hyvät: joukkuemäärät pienenevät ja pelaajien ikä kasvaa. Samalla jääkiekon puristuksessa vuorotilanne halleissa käy koko ajan tiukemmaksi ja muutkin kilpalajit kuten salibandy lisäävät kilpailua harrastajista. Luonnonjäätilanteen heikentyessä myös puulaakisarjojen järjestäminen on käynyt koko ajan vaikeammaksi ja kiinnostus niihin osallistumiseen alentunut. Niinpä tätäkin kautta potentiaalisten sarjapelaajien "tuotanto" on pienentynyt. Luonnonjäillä pelaamisen muututtua epävarmemmaksi joukkueet ovat siirtäneet sarjapelejä halleihin ja velvoitteitakin tähän suuntaan on tullut koko ajan lisää. Niinpä kustannukset ovat kasvaneet, mikä on myös ollut eräänlainen rasite alkujaan erittäin edulliselle ja edullisena markkinoidulle lajille.

Yksi merkittävä seikka joukkueiden vähentymisen taustalla on samantapainen lähtökohta ehkä jopa suurimmalla osalla kaukalopalloseuroista. Monet seurat ovat saaneet alkunsa joko työpaikan tai kaveriporukan harrasteesta ja sitten halusta saada kunnon pelejä keskinäisen höntsäilyn lisäksi, tai on haluttu jotain enemmän kuin vain puulaakipelejä. Niinpä joukkueiden kokoonpanot ovat olleet usein hyvinkin homogeenisia ikärakenteeltaan ja organisaatiot rajoittuneet ehkä vain yhteen puuhamieheen. Tästä on seurannut monen joukkueen luopuminen sarjasta siinä vaiheessa, kun seurassa kaikesta vastaava henkilö syystä tai toisesta jättää tehtävän, eikä tilalle löydykään pikaisesti ketään. Toisaalta juuri esimerkiksi kaveriporukasta alkaneen joukkueen lopettaminen tapahtuu herkästi seuraavasti: joukkue halutaan pitää sinä mukavana ryhmänä ja uusia pelaajia ei välttämättä hankita mahdollisten lopettajien tilalle, vaan sinnitellään pienentyneelläkin joukkueella, kunnes yhdenkin poisjäänti on liikaa. Tai ainakin uudet pelaajat ovat samaa ikäluokkaa ja lopulta käy samoin.

Koko lajia ajatellen yksi suurimmista virheistä on ollut 90-luvun loppupuolella oman juniorityön jättäminen sivuosaan, vaikka jossain vaiheessa juniorijoukkueita oli runsaastikin ja määrä tuntui jopa kasvavan. Siinä vaiheessa liigajoukkueille ja myös muille riitti kohtuullisesti uusia nuoria pelaajia suoraan omasta lajista. Valitettavasti joukkueiden vaihtuessa liigassa uusilla seuroilla ei enää usein ollutkaan minkäänlaista juniorityötä, ja tietyt vahvat seurat ovat ajaneet sitä suuntausta, että juniorityön tekemiseen ei ole minkäänlaista velvoitetta. Niinpä muutamaa seuraa lukuun ottamatta pelaajahankinta onkin pääosin perustunut alempien sarjojen joukkueista hankittuihin pelaajiin tai jääkiekon jättäneisiin nuoriin. Tämähän on periaatteessa yhtä joukkuetta ajatellen ja varsinkin lyhyellä tähtäimellä aivan hyväksyttävää, mutta liigajoukkueiden pitäisi olla esimerkkinä muille seuroille, jotta lajin tulevaisuus pystyttäisiin takaamaan. Erkka Westerlund on tiettävästi sanonut aika hyvin meidän lajiimme sopivasti jotain sellaista, että jos juniorityö unohdetaan, laji kuolee. Jos omaa juniorityötä ei seuralla suoraan ole, pitäisi kyetä keksimään tapoja tukea juniorityötä tekeviä seuroja, ja tällä en tarkoita vain rahaa, koska sitä useimmilla seuroilla ei juurikaan ole.

Nyt kaikkien joukkueiden pitäisi ryhtyä eräänlaisiin talkoisiin harrastajamäärän kasvattamiseksi. Yksi ehdotukseni on, että jokainen joukkue ottaisi tavoitteeksi ainakin joukkueesta lopettaneiden pelaajien tilalle hankkia vuosittain vähintään yhden nuoren pelaajan. Nuoria voisi ottaa joukkueisiin "kasvamaan" mielellään myös muuten silloin, jos joukkueella olisi varaa laajentaa pelaajarinkiä. Ja pidemmälle kuin yhtä kautta ajatellen pelaajien kasvattaminen olisi todennäköisesti seurankin etu, varsinkin alemmilla sarjatasoilla kannattaa pelaajiksi katsella myös muita kuin "valmiita pelimiehiä". Näin saataisiin vähitellen joukkueita uudistettua ja muutamien juniorityötä tekevien seurojen aikuistuville pelaajille pelimahdollisuuksia. Myös varsinkin jääkiekosta luopuvia nuoria kannattaa pyrkiä houkuttelemaan kaukiksen pariin. Näilläkin tavoilla pelimahdollisuuksien luonti lisäisi varmaan myös välillisesti kaukalopallon kiinnostavuutta. Nuorilla itsellään voi olla aika korkea kynnys hakeutua sellaiseen joukkueeseen, jossa kaikki pelaajat ovat vähintään kolmekymppisiä.

Kaikkein parasta olisi tietenkin, että suurella osalla seuroista olisi omaa juniorityötä, mutta siihen ei päästä aivan sormia napsauttamalla. Realismia on tietenkin rahojen oleminen kaikilla tiukassa, ja suurin kysymys olisikin löytää aktiivisia henkilöitä vetämään lasten harrastusta. Samalla kannustan jakamaan seuroissa vastuuta laajemmalle, jolloin on paljon helpompaa löytää tehtäville myös uusia tekijöitä ja jatkuvuudelle on paremmat mahdollisuudet. Toisaalta jos paikkakunnalla on jo junioriseura, kannattaa aluksi pyrkiä auttamaan sitä ennen kuin heti kilpailla vähistä junioreista. Muutamassa vuodessa on aivan mahdollista päästä siihen tilanteeseen, että kysyntää on enemmän kuin joukkueita. Pitäisi vain saada laji pysymään hengissä se muutama vuosi, koska juniorityökään ei tuo uusia aikuispelaajia aivan hetkessä.

Yksi tärkeä seikka on saada yleistä ajatusmaailmaa muutetuksi kaukalopallon suhteen, koska monien jopa itse kaukista pelaavien aikuisten oma asenne on vähättelevä omaa lajia kohtaan. Moni vie oman lapsensa mieluummin jääkiekon pariin jo siinä vaiheessa, kun tämä ei välttämättä itse ole ilmaissut haluaan pelata nimenomaan kiekkoa. Jossain tapauksessa voisi olla "terveempääkin" harrastaa tällaista lajia, jossa ei ole hirveitä odotuksia aikuisena saatavista suurista rahapalkoista, koska todennäköisyys päästä edes liigakiekkoilijaksi on loppujen lopuksi aika pieni. Tosin aktiivisten aikuisten löytäminen on ensimmäinen edellytys harrastusmahdollisuuksille, seuraavaksi tulevat jäävuorot yms. Kannustankin lasten harrastuksia miettiessä ottamaan yhteyttä ainakin Oulun seudulla juniorityötä tekeviin seuroihin ja myös tarjoutumaan itse mukaan. Muualla voisi ottaa yhteyttä jo olemassa oleviin muihinkin urheiluseuroihin ja pyrkiä perustamaan vaikka kaukalopallojaostoja sekä niiden alle juniorijoukkueita, jos ei ole sopivaa kaukalopalloseuraa tai halua perustaa uutta. Kyllä niitä pelimahdollisuuksiakin näin alkaisi vähitellen löytyä. Samalla kaikesta tällaisesta toiminnasta pitää antaa tietoa liittoon tai alueille, mitä kautta muut voivat sitten saada tietoa aluksi vaikka mahdollisuuksista harjoituspeleihin. Sarjaottelut tulevat sitten eteen aikanaan. On jotenkin nurinkurista ajattelua, että lapselle helposti hyväksytään jopa useiden satojen eurojen kuukausimaksut jääkiekossa, mutta kaukalopallon pitäisi olla täysin ilmaista. Kieltämättä varsinkin nykyisillä pelimahdollisuuksilla junioreiden maksujen onkin oltava selvästi alempia kuin jääkiekossa.

 Yhdistyneen liiton hallituksen asema on hankala, koska töihin he pääsivät vasta alkusyksystä. Valituilla henkilöillä on oma näkemyksensä lajin kehittämistavoista ja -suunnasta, ja joitakin linjauksia on tiedotteista saatukin jo lukea. Valitettavasti tiedottaminen on ollut ajoittain jopa erittäin heikkoa sekä ulospäin että liiton sisälläkin. Tavoitteet ovat pääosin ainakin omasta mielestäni oikeita, mutta toteutustavoista on varmasti eriäviä mielipiteitä muillakin kuin minulla. Osin syynä lienee hallituksen jäsenten tietty kokemattomuus järjestötoiminnasta, ja eräät vahvat henkilöt ovat saaneet käytettyä tätä hyväkseen mielestäni vääriinkin toimiin. Joka tapauksessa omia ajatuksia kannattaa itse kunkin pyrkiä saamaan suoraan hallituksen jäsenille tiedoksi negatiivisten keskustelupalstaväittelyiden sijaan. Vieläkin muutamilla keskustelupalstoilla näkyvissä ollut vanhan SKPL:n ja Unionin välinen reviiriajattelu ja toisen puolen mollaaminen on täysin hyödytöntä. Kaikenlainen kapuloiden heittäminen rattaisiin ja hallituksen toiminnan suoranainen haittaaminen osoittaa aivan jotain muuta kuin lajin edun ajattelua Aivan käsittämätöntä on sellainen, että tietyt henkilöt lajin sisällä tuntuvat suunnilleen vaativan joidenkin henkilöiden pitämistä kokonaan poissa kaukalopallon parista. Kaikki mahdolliset henkilöt, jotka jaksavat lajin eteen toimia, pitää hyväksyä ja ottaa mukaan, liittotasolla toimiminen on asia erikseen. Jokaisen kaukiksen parissa olevan pitää nyt unohtaa vanhat kaunat ja pyrkiä löytämään tapa ajaa lajin yhtenäistymistä sekä suunnata energia kehittämisen puolelle.

Monissa yhteyksissä on kiinnitetty huomiota kaukalopallon saamien valtionapujen määrään ja puhuttu harrastajien suuresta määrästä, mutta nykyisellä asenteella summa pysyy väkisinkin pienenä. Monissa muissa lajeissa jo puulaakisarjoissa on pakollista ottaa liiton harrastelisenssi tms, mutta kaukalopallossa tämän ajatuksen myyminen sarjoja järjestäville tahoille ja varsinkin pelaajille tuntuu olevan aivan mahdotonta. Jos kaikissa puulaakisarjoissa olisi alun alkaen ollut pakolliset harrastelisenssit, pelaajat olisivat saaneet muutaman kympin panostuksella vakuutukset kuntoon, kun kuitenkin useissa tavallisissa tapaturmavakuutuksissa tällaisissakin peleissä tapahtuneet vahingot on rajattu korvausten ulkopuolelle. Sivutuotteena olisi koko ajan pystytty näyttämään huomattavasti suurempia harrastajamääriä valtion suuntaan.

Liittotasolla yksi tärkeimpiä avoimia asioita tällä hetkellä on alueiden jäsenyydet liitossa. Hallituksessa pyritään ymmärrettävästikin saamaan aikaan järkevät kriteerit siihen, millaisia alueiden tulisi olla. Siinä mielessä tämä onkin järkevää, että esimerkiksi vain yhden kaupungin käsittävä alue olisi aika lailla älytön. Mutta jos kriteerejä ei ole, pian liitossa voisi periaatteessa olla erillisinä jäsenalueina vaikkapa Kajaani, Ylivieska, Kuopio, Lieksa, Kemi, Tornio, Joensuu, Imatra, Kauhajoki, Salo, Kauniainen, Rauma, Pori... Käsittääkseni tällä on pääasiallisesti perusteltu sitä, että uusia jäseniä liittoon ei ole toistaiseksi hyväksytty. Toisaalta 90-luvulla SKPL:lla oli aika paljon alueita ja homma toimi varsin hyvin, kun seurojakin oli. Valitettavasti monet alueet vähitellen hiipuivat joukkueiden vähetessä, mutta nykyisen tietotekniikan ja yhteyksien aikana voidaan paremmin toimia jonkin verran laajemmilla alueilla. Jäsenyysasia pitäisikin saada järjestykseen niin pian kuin mahdollista, koska muutamia ainakin maantieteellisesti järkeviä alueita ilman liiton jäsenyyttä on jo olemassakin. Ainakin sellaiset alueet, joissa todella on vielä ollut toimintaa, pitäisi saada jäseniksi jo ennen kevätkokousta. Jos asian ratkeaminen menee kesään asti, luulen siitä viivytyksestä olevan melkein yhtä paljon haittaa lajille kuin olisi ollut yhdistymisen kariutumisesta. Jo nyt on korviini tullut aika negatiivisia kommentteja tämän takia.

Liiton tasolla ja niin muodoin myös alueella tavat saada tavoitteita toteutettua ovat vielä auki. Pyrimme kuitenkin myös alueella kevään aikana löytämään tapoja auttaa seuroja toimimaan liiton virallistenkin tavoitteiden eteen, mitä edellä mainitsemani erityisesti junioreihin ja nuoriin liittyvät toimet varmasti tukisivat. Tässä tarvitsemme myös apua kaikilta lajin parissa toimivilta, minulla tai muillakaan alueen hallituksessa ei varmasti ole siinäkään suhteessa mitään ylivertaista viisautta. Ehdotuksia toimintatavoiksi voi lähettää vaikka minulle suoraan tai toiminnanjohtajan kautta. Lajin saamiseksi kasvuun kaukiksen seuraväeltä tarvitaan aktiivisuutta monin tavoin, liitto sinänsä ei tee kasvua vaan järjestää tarvittavia palveluja ja toimii linkkinä esimerkiksi valtion suuntaan. Palvelujen laajuus ja mahdollisuudet järjestää niitä taas riippuvat siitä kuinka paljon pelaajia ja joukkueita on. Loppujen lopuksihan itse toiminta lähtee seuroista, liitto tai alue voivat korkeintaan antaa tukea.

Hyvää uutta vuotta kaikille, erityisesti kaukalopalloväelle. Tehdään yhdessä lajistamme vahvempi ja kiinnostavampi.

Ari Kurttila, PAKP hallituksen puheenjohtaja

1.1.2008  Timo Wallius nimitetty uudeksi toiminnanjohtajaksi yhdistyneeseen Kaukalopalloliittoon

Pitkään suomalaisessa huippu-urheilussa ja liiketoiminnassa työskennellyt Timo Wallius on nimitetty 7.1.2008 alkaen Suomen Kaukalopalloliiton toiminnanjohtajaksi.
Timo Wallius vastaa Suomen Kaukalopalloliiton toiminnasta ja tuloksesta.
”Suomen Kaukalopalloliitto on siirtymässä seuraavaan kehitysvaiheeseen. Kahden kilpailevan liiton yhdistyminen 1.10.2007 avasi mahdollisuuden kaukalopallon kehittämiseen niin huippu-urheiluna kuin massojen liikuttajana.”, toteaa Suomen Kaukalopalloliitto ry:n hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Lintula.
Timo Wallius siirtyy Suomen Kaukalopalloliittoon Fonecta Oy:stä, jossa hän on vastannut yhtiön sähköisten palveluiden liiketoiminnasta. Hän on toiminut myös valmentajana mm. HIFK Bandyn edustusjoukkueessa, Nuorten alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa sekä pelaajana Bandyliigassa yli 400 ottelun verran.
”Tämä oli ainutlaatuinen tilaisuus. Saan aidosti yhdistää osaamiseni ja kokemukseni niin liiketoiminnan kuin urheilun puolelta. Suomen kaukalopallo elää harrastajiensa kautta. Nyt on aika organisoida lajia kohti ammattitaitoisempaan ja vahvempaan toimintaan niin seuroissa kuin lajiliitossa.
Harrastajien määrä on hyvällä pohjalla ja Kaukalopallon SM-liiga vahvana lippulaivana antaa edellytykset kehitystoiminnalle.”, Wallius toteaa.

30.12.2007  Jäälin hallissa pelattaviin otteluihin on tullut muutoksia. Muutoksia on tullut kaikkiin divisiooniin.

20.12.2007 Oulun alueen kaukalot hiljentyvät pariksi viikoksi sarja peleistä. Hyvin menneen syyskauden jälkeen on hyvä rauhoittua hetkeksi. Sarjat käynnistyvät jälleen 3.1.2008.ja jatkuvat hiihtolomiin asti. rauhallista joulua ja onnea vuoden 2008 peleihin. Toiminnanjohtaja rauhoittuu Joulun viettoon ja palaa linjoille 3.1.2008.

14.12.2007 Suomen Kaukalopalloliiton syyskokous 28.11.2007 teki päätöksen   
alueorganisoitumisesta. Nykyisen alueellisen organisoitumisen todettiin olevan epätasapainoinen ja jättävän runsaasti järjestäytymättömiä maantieteellisiä alueita. Täten kokous teki päätöksen pitäytyä toistaiseksi nykyisessä jäsenistössä. Kestävän ja tasapainoisen rakenteen muodostaminen vaatii erillisen hankkeen, jonka kokous valtuutti hallituksen käynnistämään. Tämän hankkeen tavoitteena on tuottaa päätösesitys liiton kevätkokoukseen.Tavoiteaikataulu päätösesitykselle ja samalla aluejäsenistön  siunaamiselle on maaliskuu 2008

6.12.2007 PAKP:n syyskokous pidettiin vähäisellä porukalla Ouluhallissa 3.12. Kokouksessa valittiin alueelle uusi puheenjohtaja Ari Kurttila.

.

Hallituksen jättivät puheenjohtajana toiminut Matti Saikkonen ja Kari Kuusela. Molemmat Matti ja Kari olivat PAKP:n perustaja jäseniä. Kaudelle 2008 liittymismaksuksi kokous määritti 0€ ja jäsenmaksun suuruudeksi 20€.

13.11.2007  Pohjoisen Alueen Kaukalopallo ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Ouluhallissa 3.12.2007 klo 19.00 (isosali). Kokouksessa vahvistetaan toimintasuunnitelma , tulo- ja menoarvio, liittymis- ja jäsenmaksun suuruus vuodelle 2008, sekä valitaan hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet.

24.10.2007  Toiminnanjohtajan sähköposti yhteys ollut poikki maanantaista 22.10 asti, mutta nyt toimii taas. Häiriö johtui sivustomme ja palvelimen siirrosta uudelle serverille.  Pahoittelen häiriötä.

13.10.2007  Uusi kaukalopalloliitto aloittaa toimintansa

Viimeinenkin yhdentymisen askel on nyt otettu SKPU:n vaihdettua nimensä Patentti- ja Rekisterihallituksen päätöksellä.

Suomessa on virallisesti 1.10.2007 alkaen vain yksi kaukalopallon keskusjärjestö: Suomen Kaukalopalloliitto SKPL r.y. Kauteen 2007-08 lähdettäessä on käytetty vielä molempia järjestönimiä lainmukaisuudesta johtuen. Tästä lähtien toiminta tullaan organisoimaan kokonaisuudessaan SKPL ry:n nimellä. Molemmat nimet tulevat vielä näkymään (mm. kotisivut) jonkin aikaa, ennenkuin kaikki tarvittavat muutokset on saatu tehtyä.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana on tarmoa hukkunut eri järjestöjen ylläpitämiseen ja se kaikki on ollut pois lajimme kehittämisestä. Nyt on aika ottaa uusi irtiotto, johon lajimme laajuus meitä oikeuttaa ja velvoittaa. Tulevien kuukausien aikana tulemme olemaan ylimenovaiheessa pitäen yllä vanhaa toimintaa ja suunnitellen uutta. Taloustilanne tulee kohentumaan, koska mahdollisuutemme Opetusministeriön merkittävään tukeen tulevat nyt realistisiksi. Ensitöikseen SKPL ry on palkkaamassa toiminnanjohtajaa. Lisäksi tulemme suuntaamaan voimavaroja alueyhdistyksille seuratoiminnan tukemiseksi. Tästä on hyvä jatkaa läpi Suomen.

Luistimet kiitoon ja palloa lapaan,

- Olli-Pekka Lintula

10.10.2007 Tulevana viikonloppuna käynnistyy Pohjoisen alueen kaukalopallon kolmas kilpailukausi. Sarjat pelataan tänä vuonna kolmessa eri divisioonassa, joihin osallistuu kaksikymmentäyhdeksän joukkuetta. Pelejä tulevalla kilpailu kaudella tullaan pelaamaan kaksisataa kahdeksankymmentä. Kilpakauden käynnistää 3-divisioonan ottelu Team-Takini VS Jääkonnat. Ottelu käydään Jäälin jäähallissa klo 11.40.  Kaikkiaan ensimmäisenä viikonloppuna pelataan kymmenen ottelua. Runkosarja päättyy 2.3.2008

3.10.2007  Sarjapelit käynnistyvät kaikissa divisioonissa lauantaina 13.10.2007. Otteluohjelmat saadaan tulospalveluun viimeistään sunnuntaina7.10.2007

12.9.2007 Seurapalveri pidettiin Ouluhallissa tiistai-iltana paikanpäälle saapui 21 eri seuran edustajaa. Seurapalaverissa käsitellyt asiat tulevat kaukkis settiin kuuluville paikoille ennen kauden alkua. Alue järjestää toimitsija ja erotuomarikurssit lokakuussa. Erotuomarikurssit  ovat 2.10.2007  klo 18.00 Ouluhallissa (iso sali) hintana 5€ kaikki erotuomari toiminnasta kiinnostuneet mukaan koulutukseen. Seuraavana iltana samassa paikassa 3.10 klo 18.00 pidetään ilmainen toimitsija kurssi. Kaikkien ensikauden toimitsijoiden ja erotuomareiden on käytävä kurssit.

28.8.2007 Lisenssejä voi alkaa lunastamaan osoitteesta www.kaukalopalloliitto.fi/lisenssit.html. ohjeet kaikkiin lisenssiin liittyviin asioihin löytyvät kyseiseltä sivulta.

Netin päivityksessä voi ilmetä viivästyksiä, toiminnanjohtajan muuton takia. uudet yhteystiedot löytyvät  yhteystieto sivuilta. Fax:n numero muuttuu. Uusi julkaistaan liittymän avauksen jälkeen.

22.8.2007 Suomen Kaukalopallounioni ja Suomen Kaukalopalloliitto ovat järjestäneet menneinä kausina omaa toimintaa sekä valtakunnallisella että alueellisilla tahoilla. Tulevan kauden toimintaa toteutetaan seuraavilla periaatteilla:

Yhdistyvä liitto järjestää kilpailutoiminnan seuraavilta osin:

- I-divisioona
- Naisten SM
- Juniorien SM
- Ikämiesten SM
- Koululaisten SM
- K
aukalopalloliigasta vastaa Liigavaliokunnan pohjalta perustettava Liiga ry, joka kuuluu yhdistyvään liittoon
- Alueorganisaatiot vastaavat alueellaan tapahtuvasta II-div ja alemmista kilpailusarjoista, junioritoiminnasta ja muusta toiminnasta

Yhdistyvän liiton kurinpitovastaavaksi on valittu Juuso Hämäläinen (juha-matti.hamalainen@raja.fi). Hän vastaa myös edustusoikeuteen ja yleiseen oikeusturvaan liittyvästä päätöksenteosta raportoiden liittohallitukselle.

Yhdistyvän liiton erotuomarivastaavaksi on valittu Visa Engman (visa.engman@elisanet.fi)Visa raportoi liittohallitukselle. Hän vastaa myös pelisääntöjen kehittämisestä.

Pelisäännöt ovat olleet hieman erilaisia eri järjestöjen sarjoissa. Tuleva kausi pelataan kullakin sarjatasolla ja alueella viime kauden säännöillä. Pelisääntöjen yhtenäistäminen aloitetaan tällä kaudella siten, että uudet yhtenäiset säännöt tulevat voimaan kaudeksi 2008-09.

Yhdistyvän liiton hallitus kannustaa kaikkia kaukalopallon parissa toimineita mukaan toiminnan kehittämiseen. Alkavalla kaudella epäselvissä tilanteissa ohjenuorana olkoon viime kauden menettelytapojen ja rutiinien käyttö. Yhteisenä tavoitteena on saada uudet ja vanhat pelaajat kaukaloon.

19.8.2007  Seurapalaveri järjestetään Ouluhallilla Ke 12.9 klo 18.00.Jokaisen seuran tulisi olla edustettuna. Sarjoihin osallistuvat joukkueet saavat ensikauden pelipallot tilaisuudessa 10 palloa/joukkue. Lisenssit pitäisi tulla lunastettavaksi elokuun loppuun mennessä.

Kaukalopallon yhdentyminen hyväksytty

SKPL ry teki 28.7.2007 järjestetyssä ylimääräisessä kokouksessa
yksimielisesti päätöksen yhdentymisestä SKPU ry:n kanssa sekä järjestön
purkamisesta. Yhdentymispäätös tehtiin solmitun ja SKPU:n kokouksen jo
hyväksymän sopimuksen mukaisesti.

Tuleva kausi lähtee liikkeelle yhdistyvin voimin. Molempien järjestöjen
hallitukset kiittävät saamastaan tuesta tämän arvokkaan askeleen ottamiseksi
sekä lajiin vihkiytyneitten ehtymättömästä energiasta. Sitä tarvitaan nyt
uuden yhteisön luomiseksi.


Olli-Pekka Lintula          Jorma Nyholm
SKPU ry                          SKPL ry

 

24.4.2007 PAKP:n kevätkokous pidettiin Ouluhallissa. Yhdentoista eri seuran edustaja oli saapunut paikan päälle. Kokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen tilit ja myönnettiin vastuuvapaus hallituksen jäsenille.. Lisäksi tilaisuudessa seurat saivat informaatiota liitojen yhdentymis tilanteesta. Hallitus palkitsi tilaisuudessa kuluneen kauden parhaita joukkueita, pelaajia ja erotuomarin. Lisäksi käytiin palautekeskustelua kuluneesta kaudesta

24.4.2007 Ikämiesten SM-kisoihin Oulusta osallistui yhdeksän joukkuetta. Menestystä tuli tänä vuonna vain 35v ja 40v sarjoista. Norsut ylsi toiseksi 35v sarjassa ja Valtra uusi mestaruuden 40v sarjassa.

Kuvassa Valtran mestari joukkue vasemmalta ylhäältä:
Valmentaja Ari Ukkola. Huoltaja Tommi Holappa, Jukka Juutinen, Jorma Holappa, Jari
Hurme, Matti Rintasaari Ala rivi: Tuomo Ronkainen, Vesa Koukkari, Jari Tervo, Jari Törmikoski, Juha Kauttio, Matti Kontiokari, Jukka Rinne ja Marko Korhonen

Norsujen  hopeajoukkue vasemmalta:
Heikki Mettovaara, Vesa Kyllinen, Jarmo Viippola, Jussi Järvinen, Petri
Hamara, Hannu Suorsa, Juha Määttä, Jukka Kokki, Mikko Hirvimäki, Timo
Sulkala, Jorma Kemppainen, Tommy Huisman.

3.4.2007
Pohjoisen Alueen Kaukalopallo ry:n Sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 23.4 klo 18.30 Ouluhallissa (iso kahvio). Samalla palkitaan mestari joukkueet, Fair-play joukkue, pistepörssien voittajat ja vuoden erotuomari.

26.3.2007 Nettisivustossa olleet ongelmat on saatu korjattua. Sivuille lisätty Galleria linkki, josta näkee kuvia Muhoksen viikonlopusta. Galleriaa täydennetään kunhan saadaan lisää kuvia.

26.3.2007 Nettisivustossa ongelmia. Sivut eivät pelaa oikein Explorer selaimella. Vika yritetään korjata mahdollisimman pian. Kaikki sivut kyllä aukeaa, mutta eivät niin kuin pitäisi. Sivustot pelaa tällä hetkellä oikein Mozilla Firefox-selaimella.

19.3.2007 Viikonloppuna kisattiin alueemme finaalipelit Muhoksella. Lauantaina pelattiin välieräpelit niin 2-divisioonassa kuin 3-divisioonassakin. Ensiksi pelattiin 3-divisioonan pelit, jossa RW-Team voitti TyPs-Devilsin selvin luvuin 14-9 ja eteni finaaliin. Seuraavassa ottelussa Kiimingin Palloseura sai vastaansa Oulun Pallo-75:n, missä Kips vei odotetusti voiton luvuin 12-7 ja eteni finaaliin sunnuntaipäivälle. 2-divisoonan ensimmäisessä välierässä kohtasivat ennakkosuosikki Norsut ja Kiimingin Urheilijat.  Ottelun odotetusti voitti Norsut selvin luvuin 13-5. Toisessa välierässä kohtasivat Valtra ja sarjanousija Toppila United.  Ottelu tarjosi katsojilleen päivän jännittävimmän kamppailun kahden tasaisen joukkueen välillä Valtra kampesi kuitenkin voiton Toppilasta  kokemuksellaan luvuin 9-7 ja eteni sunnuntain finaaliin.

Sunnuntai käynnistyi kolmosen karsinta otteluilla. Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Väisäsen pallo ja iin kaukalopalloilijat. VäPä vei kamppailussa voiton selvin luvuin 12-7. Apunaan ottelussa VäPällä oli pelien paras fani yleisö. Toisessa karsinta sarjan ottelussa kohtasivat Bumerangi-Team Jäälista ja Limingan Liippaukot. Ottelu oli ensimmäisessä erässä tasainen. Tauolle mentiin tasaluvuissa 5-5, mutta toisessa erässä Bumerangi löysi uutta voimaa peliin ja vei erän luvuin 5-1 ja koko ottelun 10-6 ja ansaitsi 3-divioonan paikan ensikaudelle. Kolmannen divisioonan pronssi ottelussa kohtasivat TyPs-Devils ja OulPa-75. Erätauolle mentäessä Oupa-75 johti ottelua vielä luvuin 3-4, mutta Devilsin hyvä toinen erä takasi heille pronssin luvuin 11-7. 

3-divisioonan pronssi joukkue TyPs-Devils

2-divisioonen Pronssi ottelussa kohtasivat Toppila United ja KiimU. Ottelun oli todella tasainen alusta loppuun asti. Erä tauolle mentiin tasalukemissa 4-4. Peli ratkesi kymmenisen minuuttia enne loppua kun United siirtyi hetkessä maalin tappio asemasta maalin johtoon asemaan, mikä he saivat pidettyä loppuun asti. Toppila lisäsi vielä johtoaan muutamalla maalilla ennen loppua. Toppila United vei pronssiset mitalit luvuin 10-6

2-divisioonan pronssijoukkue Toppila United

 

Kolmannen divisioonan loppuottelussa kohtasivat B-lohkon joukkueet KiPs ja RW-Team. Ottelusta odotettiin tasaista vääntöä. KiPs oli niskan päällä selvästi ensimmäisillä minuuteilla, mutta joukkueen maalivahti Mikko Pura Piti loisto torjunnoillaan KiPs:n tehomiehet aisoissa. Tauolle mentiin RW-Teamin niukassa johdossa 1-2. Peli ratkesi toisen erän alussa RW-Teamin hurjaan viisiminuuttiseen, jossa he tekivät viisi täysosumaa. RW.team kuittasi 3-divisioonan mestaruuden selvin luvuin 5-9

3-divisioonan  Mestarit 2007 RW-Team

3-divisioonan hopea joukkue KiPs

Kakkosdivisioonan mestaruus ottelussa kohtasivat Norsut ja Valtra. Ottelu kruunasi koko viikon lopun ja oli tasoltaan kovin mitä pelattiin. Erätauolle mentiin Norsujen johtaessa luvuin 5-1. Norsujen tehotrio Viippola Kemppainen ja Määttä viimeistelivät maalit Valtran verkkoon hienoilla kuvioilla.  Valtra onnisti paikoistaan toisella jaksolla paremmin ja kavensi tilanteeksi jo 7-5:n, mutta tämän lähemmäs Valtra ei mestaruuden uusimista päässyt. Norsut karkasivat viimeisellä kympillä selvään voittoon ja mestaruuteen luvuin 10-6.

2-divisioonan Mestarit 2007 Norsut

2-divisioonan hopea joukkue Valtra

12.3.2007 Alueemme runkosarjan pelit ovat saatu päätökseen ja Play-off pelit pelataan ensi viikonloppuna Muhoksella. Kakkosdivisioonan runkosarjan vei Norsut 29 pisteellä. Norsut hävisivät vain yhden ottelun kokorunkosarjassa. Maaleja Norsut teki 209 ja päästi 98. Toiseksi sijoittui Valtra 24 pisteellä, kolmas oli sarjanousija Toppila United 23 pisteellä. Viimeisenä joukkueena Play-off peleihin pääsee Kiimingin Urheilijat sijoittuen sarjassa neljänneksi 21 pisteellä.

Kolmosen A-lohkon voitti Tyrnävän-Palloseuran Devils joukkue 27 pisteellä tehden 184 maalia ja päästi 101. TyPs-Devilsin seuraksi Play-off peleihin lohkosta pääsi Oulun Pallo-75, joka saalisti sarjassa 22 pistettä. Kolmosdivisioonan karsintoihin osallistuu Limingan Liippaukot ja Vaisäsen Pallo Utajärveltä.

B-lohkossa voiton vei selvästi Kiimingin Palloseura 33 pisteellä. Maaleja KiPS latoi 223 ja päästi tasan 100. KiPS:n seuraksi Play-off peleihin B-lohkosta pääsi RW-Team Ruukista. RW-Team saalisti kauden mittaan 29 pistettä. Kolmosendivisioonan karsintoihin osallistuu Iin Kaukalopalloilijat ja Bumerangi Oulusta.

Play-off pelejen voittajat kuittaavat itselleen 300€:n palkintorahan Hopea mitalistit 200€ ja Pronssia voittaneet 100€

Tervetuloa kaikki kaukalopallosta kiinnostuneet seuraamaan alueemme Play-off pelejä muhokselle 17-18.3 . Lauantaina pelit alkaa klo 11.55 ja sunnuntaina klo 10.00 ja huipentuvat klo 16.20 alkaviin kolmosen finaaliin ja klo 17.55 pelattavaan kakkosdivisioona finaaliin.

22.2.2007 Play-off joukkueet ratkeavat viikonlopun taistoissa. 2-Divisoonan runkosarjan sijoitukset ratkeavat viikonlopun jälkeen. Norsut ja Valtra ovat jo varvisataneet jatkopaikkansa. Muiden jatkoon menijöiden nimet selviävät viikonlopun kierroksella. 3-Divisioonan play-off joukkueet ovat jo sen sijaan selvillä TyPs-Devils voitti lohkon ja Oupa-75 sijoittui toiseksi. B-lohkossa KiPs voitti ja RW-Team sijoittui toiseksi. Lohkossa B sijojen 5 ja 6 kohtalo selviää viikonlopun kierroksella. Lohkossa A on sen sijaan sijat 5 ja 6 vielä epäselvät.

19.2.2007 Alueemme divisioonien finaalit pelataan 17-18.3 Muhoksella. Ottelu systeemiä on jouduttu hiukan keventämään edelliseen vuoteen verrattuna ja syynä tähän on jatkuva jääpula. Pelit pelataan "kerrasta poikki" systeemillä, välierät lauantaina ja loppuottelut sunnuntaina. Piiri hoitaa tuomarit sekä sihteerit Muhokselle ja vastaa heidän kuluistaan.

Pelit pelataan seuraavanlaisella kaavalla:

2-divisioonan runkosarjan voittaja kohtaa neljänneksi tulleen joukkueen. Runkosarjassa toiseksi tullut joukkue kohtaa sarjassa kolmanneksi tulleen joukkueen. Kummankin ottelun voittajat selviävät finaaliin joka pelataan 18.3 hävinneet joukkueet kohtaavat pronssi ottelussa 18.3. 3 divisioonan lohkon A1 kohtaa B2:n ja B1 kohtaa A2:n, joista otteluiden voittajat kohtaavat finaalissa 18.3 ja häviäjät pronssi ottelussa 18.3.Lisäksi 18.3 pelataan pelit liittyen ensikauden sarjapaikkoihin 3 ja 4-divisioonissa. A5 kohtaa B6:n Ja B5 kohtaa A6:n otteluiden voittajat matkaavat kaudeksi 2007-2008 3-divisioonaan.

Ottelun päätyttyä tasan suoritetaan välittömästi rangaistuslaukaus kisa voittajan selvittämiseksi. Molemmista joukkueista valitaan ensin kolme rangaistuslaukauksen suorittajaa. Mikäli paremmuutta ei joukkueiden kesken näillä saada jatketaan kilpailua niin kauan, että voittaja selviää yksi laukaisija kerrallaan. Finaaleissa pelataan ensin viidenminuutin jatkoaika ”kultainen maali” periaatteella

 Ohjelma 17.3

klo 11.55

3-Div A1

3-Div B2

13.10

3-Div B1

3-Div A2

15.05

2-Div 1

2-Div 4

16.40

2-Div 2

2-Div 3

Ohjelma 18.3

klo 10.00

3-Div A5

3-Div B6

11.35

3-Div B5

3-Div A6

13.10

3-Div Pronssi ottelu

14.45

2-Div Pronssi ottelu

16.20

3-Div Finaali + palkintojen jako

17.55

2-Div Finaali + palkintojen jako

2.2.2007  SKPL järjestää Jyväskylässä 21-22.4.2007 kaukalopallon Ikämiesten SM-kisat. SKPU ei järjestä omia kisoja, vaan kisat ovat yhteiset. SKPU:n lisenssi käy kyseisessä turnauksessa. Mukaan  pääsee 48 ensiksi ilmoittautunutta joukkuetta. Sarjat -35, -40, -45, -50 ja -55.

1.2.2007 Fax saatu kuntoon. Pöytäkirjojen lähetys voi jatkua normaalina.

28.1.2007 Toiminnanjohtajan Fax-kone rikkoontui. pöytäkirjat toimitettava postitse toistaiseksi. Ilmoitan kun fax yhteys pelaa jälleen.

24.1.2007 Alueemmme Play-off pelit pelataan Muhoksella 17-18.3. Pelisysteemiä jolla mestarit ratkaistaan on jouduttu muuttaman huutavan jääpulan vuoksi. Lauantaina pelataan karsinnat ja sunnuntaina finaalit. Lopullinen ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Hyvä kaukalopallon ystävä,

SKPU ry:n ylimääräisessä syyskokouksessa 16.12.2006 hyväksytty
yhdentymispäätös on riitautettu juridisesti pätevin perustein. Näin
ollen tehty päätös on mitätöity eikä esitetty SKPU ry:n ja SKPL ry:n
yhdentyminen toteudu 1.1.2007. Meneillään olleen neuvotteluprosessin
yhteydessä tehdyt ehdolliset päätökset raukeavat 31.12.2006. Yhteistä
tahtoa asian eteenpäin viemiseen ei siis loppujen lopuksi löydetty.

Näissä olosuhteissa en voi toimia SKPU ry:n puheenjohtajana ja eroan
hallituksesta tällä päivämäärällä.

Espoossa 31.12.2006
Olli-Pekka Lintula

11.12.2006 Pidettiin Ouluhallissa Pohjoisen Alueen Kaukalopallon syyskokous. Vähäisestä edustuksesta huolimatta saatiin kokous läpivietyä. Kokouksessa valittiin hallituksen puheenjohtajaksi yksimielisesti Matti Saikkonen. Muina hallituksenjäseninä jatkavat äänestyksen jälkeen Panu Saarela, Timo Kuusikko, Jari Viksted, Kari Kuusela ja Juha Kaijankoski.

Kuvassa: kokouksen puheenjohtaja Paavo Kyröläinen  ja sihteeri Juha Kaijankoski

20.11.2006 SKPU :N TIEDOTE

Hyvä kaukalopalloilun ystävä. Lajin järjestökentän jakautuminen on päättymässä kymmenen vuoden jälkeen ja ensi vuoden alusta pääsemme rakentamaan tulevaisuutta yhdistynein voimin. Varsinaisissa syyskokouksissa hyväksyttiin SKPU: n ja SKPL:n hallitusten muodostama neuvottelukunnan yhdentymisehdotus. 26.11.2006 pidettävässä ylimääräisissä syyskokouksissa luodaan pohja uudelle suunnalle käsittelemällä yhdentymisen yksityiskohdat. Tässä tiedotteessa pyritään selventämään nämä yksityiskohdat ja toiminnan jatkuvuuteen tähtäävät toimet.

26.11.2006
-
SKPL:n ylimääräisessä syyskokouksessa
- SKPL päättää toimintansa purkamisesta
- SKPU:n ylimääräisessä syyskokouksessa
- SKPU päättää ottaa vastuulleen SKPL:n toiminnan
- SKPU päättää ottaa vastuulleen SKPL:n varat, velat ja vastuut
- SKPU päättää järjestön uusista säännöistä ml päätös nimenvaihdos Suomen Kaukalopalloliitoksi 1.1.2007 alkaen
- SKPU päättää hallituksestaan toimintavuodeksi 2007

Marras-joulukuussa 2006
- Suunnitellaan ylimenokauden tapahtumat
- Varmistetaan opetusministeriön valtionapu vuodelle 2007
- Informoidaan aluejärjestöjä ja seuroja yhdentymisen vaikutuksista ja mahdollisista tarvittavista toimenpiteistä

2007 Kevät
- Kilpailutoiminta jatkuu normaalisti
- Nykyiset toiminnalliset tehtävät pääsääntöisesti jatkuvat
- Suunnitellaan 2007-08 kilpailukauden toiminta
- Tehdään organisaation tarkempi suunnittelu (alueet, liitto, valiokunnat)

2007 Syksy
- Aloitetaan kilpailukausi 2007-08
- Uusi organisaatio toiminnassa (alueet, liitto, valiokunnat)

SKPU ry hallitus

Matti Pikkarainen Olli-Pekka Lintula

14.11.2006 Play-off pelien aikataulu on muuttunut. Otteluohjelma muutosten takia saadaan runkosarjat päätökseen vasta 4.3.07 menessä. Tästä johtuen play-off pelit käynnistyvät 17.3.2007. Päätökseen pelit saadaan luultavimmin 25.3 menessä.

1.11.2006 Siikajoen Sisu lahjoitti Siikajoen Gumeruksen koululle kaukalopallo välineitä: palloja,mailoja sekä kahdet pelipaidat Välineitä oli lahjoittamassa Sisun kaukalopallo joukkueesta Juha Kaijnkoski ja vastaanottamassa koulun puolesta opettaja Jusa Honkala.

 .

19.10.2006 Otteluohjelmat saatiin vihdoin valmiiksi ja tulospalvelu toimintaan. Tämän kauden avausottelu on Spinning Boys vs IiKP peli pelataan perjantaina 20.10 klo 19.40 Oulunsalon Jäähallissa.

10.10.2006 Kaukkissetti sivulle lisätty siirrot linkki. Sivulta voit katsoa pelaaja liikennettä alueemme joukkueiden välillä. Listaa täydennetään sen mukaan, kun edustustodistuksia tulee.

12.9.2006 Piirihallitus järjesti Ouluhallilla seurapalverin 6.9, jossa kerrottiin evästeet tulevaan kaukalopallokauteen. Palaverissa oli edustus kolmestatoista eri joukkueesta. Palverissa käydyissä keskusteluissa hallitus sai hyviä ideoita kehittämään alueen toimintaa, josta kiitokset aktiivisille seurojen edustajille.

1.9.2006 Tuomareiden koulutuspäivä on ke 4.10 klo 18.00 Ouluhallissa. Toimitsijoiden koulutus on to 5.10 klo 18.00 Ouluhalissa.

28.8.2006 PAKP:n Toiminnanjohtajaksi kaudelle 2006-2007 piirihallitus valitsi Juha Kaijankosken.

28.8.2006 PAKP:n seurapalaveri järjestetään Ouluhallissa 6.9.2006 klo 18.30. Tulkaan kaikki mukaan vaikuttamaan...

26.4.2006 PAKP:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen Oulun liikuntahallille oli saapunut kiitettävästi kaukalopalloilevaa kansaa.Kokouksen aluksi PAKP palkitsi kauden parhaita. Valtra palkittiin mestaruudestaan II-divisioonassa samoin Toppila United III-divisioonan mestaruudesta. Lisäksi palkittiin sijoille 2-4. sijoittuneet joukkueet; Sisu-Team, KiimU,Veltot II-divisioonasta ja III divisioonasta joukkueet; KiPS, VaPo ja TyPs Devils. IiKp palkittiin menestyksestä III-divisioonan ulkojäälohkossa. Fair Play joukkueena palkittiin Liippaukot. Vuoden erotuomarin pystin pokkasi Janne Nevalainen. Pistepörssien voitot korjasivat; Jukka Rinne(II-div) , Hannu Väärä (II-div) , Keijo Koskela (III-div) ja Anssi Käyrä (III-div). Tämän jälkeen kokouksessa käsiteltiin sääntömäiset asiat ja kokouksen loputtua keskusteltiin rakentavasti kuluneesta kaudesta ja suunnattiin katseet kohti tulee kautta.

Kuvassa vasemmalla Valtran joukkueen edustajat , keskellä Fair Play joukkue Liippaukot , toinen oikealta Toppila United ja oikealla vuoden erotuomari Janne Nevalainen.

9.4.2006 III-divisioonan herruus ratkaistiin sunnuntaina 9.4 Kempeleen jäähallissa.Ulkojäälohkon voittaja Iin Kaukalopallo lupasi laittaa hallilohkojen voittajan Toppila Unitedin tiukille. Ottelun alku näyttikin siltä, että hiukan vajaamiehinen TU joutuu antautumaan Iiläisille, jotka johtivat ottelua ensimmäisellä puoliajalla moneen otteeseen. Tauolla kuitenkinToppilan porukka imaisi sellaiset lääkkeet, että vastustajan loistava maalivahti joutui antautumaan kerta toisensa jälkeen. Toinen puoliaika osoitti, että United on II-divisioonan paikkansa ansainnut. Nätit kuviot, hyvä luistelu sekä rajut laukaukset käänsivät pelin viimein Toppilan eduksi.

Ottelu oli kaikenkaikkiaan hyvätasoinen peli ja iiläiset antoivatmysrkyvaroituksen
ensi kaudelle. Joukkue pelaa jatkossa hallissa ja eilisen perusteella voi ennustaa
hyvää tulevaa kautta. Lopputulos 9 - 6 TU:lle kuvasi varsin hyvin tämänhetken
joukkueiden välisiä voimasuhteita. Ottelussa palkittiin TU:stä Juha Räisänen ja
iiläisistä maalivahti .....

4.4.2006 Pohjoisen Alueen Kaukalopallon sääntömääräinen kevätkokous pidetään ke 26.4 klo 18.30 Ouluhallissa.Kokouksessa käsitellään sääntöjen määrämät asiat. Kokouksen jälkeen suoritetaan kauden palkitsemiset parhaille joukkueille ja pelaajille. Tämän jälkeen palautekeskusteluja kuluneesta kaudesta.

2.4.2006 Pohjoisen Alueen Kaukalopallon ensimmäiset mestarit ratkesivat. II-divisioonan mestariksi itsensä pelasi Valtra. Sisu-Team Haukiputaalta joutui taipumaan jännittävien vaiheiden jälkeen Valtralle pistein 2-3. Ottelusarjan sankariksi nousi Jukka Juutinen upottamalla Sisu-Teamin rangaistuslaukauskilpailun viidennellä laukauksella. III-divisioonassa sitä vastoin oli selkeämpää. Toppila United vei voiton molemmissa otteluissa selvin luvuin. Ensimmäisessä osaottelussa KiPS:illä oli ollut hetkensä , mutta toisessa se jätettiin mahdollisuuksitta.

 

2.4.2006 III-divisioonan ulkojäälohkon voittaja IiKP haastaa III hallilohkon voittajan Toppila Unitedin. Ottelu pelataan Kempeleessä 9.4 klo 13.05.

30.3.2006 II ja III-divisioonien finalistit selvillä. II-divisioonan finaaleihin tiensä raivasivat Sisu-Team ja Valtra.Sisu-Team kaatoi välierissä Veltot pistein 4-0 ja Valtra lähetti KiimU:n ennenaikaiselle rantalomalle samoin luvuin III-divisioonassa kauttaan jatkavat Toppila United ja KIPS. Molemmat voittivat välieränsä pistein 4-0. Toppila vei voiton TyPS Devilsistä ja KIPS kyykytti VaPoa. Finaalit ratkeavat sunnuntaina 2.4. Sisu-Team kohtaa kotonaan Valtran klo 19.00 ja TU pelaa KiPSiä vastaan Kempeleessä klo 13.05.

30.3.2006 Oulun alueelle menestystä ikämiesten SM-kisoissa

Viime viikonvaihteessa käytiin Tampereella ikämiesten Sm-turnaus, jonne oli matkannut Oulun seudulta 7 joukkuetta.Ottelut pelattiin Hervannassa, missä on kyhätty maan alle kaksikaukaloinen halli. Menestystä tuli alueellemme ihan kohtalaisesti. 40-vuotisten sarjassa VALTRA otti suvereenisti mestaruuden, vaikka oli numerollisesti tiukilla loppuottelussa. Voitto 3-2 Jyväskyläläisestä Team-2000 ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa uhattuna. Bumerangi Team Jäälistä pelasi myöskin hienon turnauksen ja selviytyi pronssiotteluun, jonka sitten hävisi takin jo tyhjettyä numeroin 1 - 5.

45-vuotisten mestaruuden otti Oulun Pallo-75. Joukkue oli parissa ottelussa tiukilla, mm loppuottelua pojat olivat jo 3 - 0 häviöllä. Voitto tuli kuitenkin selvin numeroin 7 - 4. Vastustajana oli Rangers-45 Hyvinkäältä.

OuPa-75 voitti myös 50-vuotisten mestaruuden eli uusi viime vuotisen temppunsa.Käytännössä mestaruus ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Joukkue voitti runkosarja- sekä välieräpelinsä selvästi. Loppuotteluvastustaja Bewe Pegasos Helsingistä antautui numeroin 6 - 2.

55-vuotisten sarjan mestaruuden otti Töölön Wesa Helsingistä. Pronssipelissä pelasivat vanhat kiistakumppanit ( jo 15 vuoden takaa ikämiespeleissä ) OuPa-75 ja Oulun Pallopojat. OuPa oli tällä kertaa parempi 7 - 1. Pallopoikien ikinuoret ottivat hopeaa 60-sarjassa.

Oulun Pallo-75 45-vuotiaat kultaa joukkueella vasemmalta Esko Niemelä, Sakari Puotiniemi, Armas Kylmänen, Veijo Ehovuo, Jorma Maanselkä, Juha Raappana, Mv Timo Rönkä, Jorma Raappana, Matti Lassila, Pauli Keränen C, Ilkka Tolpanniemi, Seppo

Oulun Pallo-75 50-v
Ylärivi vas. Armas Kylmänen, Matti Lassila, Erkki Harmaala, Jyrki Rasila, Veijo Ehovuo, Jouko Kaarlela, Alarivi vas. Jussi Hatunen, Olli Väihkönen, Mv Hannu Putaala, Juha Raappana C, Esa Isoniemi.

24.2.2006 IiKp voitti ylivoimaisesti kaukalopallon III-divisioonan ulkojäälohkon.Pelaamistaan 12 ottelusta sille kertyi peräti 10 voittoa ja 2 tasapeliä. Maalierokin oli huikea 139-62. Ulkojää lohkon voitettuaan IiKP:llä on mahdollisuus pelata III-divisioonan mestaruudesta hallisarjojen playoffien voittajan kanssa.Mestaruus ratkeaa yhden ottelun perusteella.

24.2.2006 Playoffit lähestyvät ja ne alkavat hiihtolomaviikon jälkeen viikolla 11. Tämän jälkeen playoffeja pelataan tahdilla kierros/viikko. Playoffeihin pääsee II-divisioonasta neljä parasta joukkuetta , jotka pelaavat kaksi ottelua ja enemmän pisteitä saanut joukkue pääsee jatkoon.Tasapisteissä suoritetaan rangaistuslaukauskilpailu. Otteluparit muodostuvat seuraavasti A1-A4 ja A2-Veltot. III-divisioonasta playoffeihin pääsee kaksi parasta / lohko. Otteluparit ovat TyPs Devils-B2 ja KiPS-VaPo.J oukkueet kohtaavat toisensa kaksi kertaa ja jatkoon pääsee kuten II-divisioonassakin.

 
14.12.2005 Pohjoisen Alueen Kaukalopallo ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin Ouluhallissa 14.12.2005.Kokouksessa vahvistettiin toimintasuunnitelma , tulo- ja menoarvio, sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus vuodelle 2006. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Matti Saikkonen ja hallituksen jäsenten lukumäärä nostettiin yhdellä , ja uutena hallitukseen mukaan valittiin Jari Vikstedt.
 
7.12.2005 PAKP:n hallitus käsitteli kokouksessa pelaamatta jääneen III-divisioonan ottelun. Ottelussa vierasjoukkue ei saapunut pelipäivänä paikalle eikä ilmoittanut tästä etukäteen. Kotijoukkue sai näin ollen 10-0 luovutusvoiton. Lisäksi vierasjoukkue velvoitettiin maksamaan kotijoukkueelle aiheutuneet välittömät kustannuksen ja sille määrättiin sakko.
 
7.12.2005 PAKP:n hallitus päätti , että kaudella 2005-2006 pudotuspelit pelataan seuraavasti.II-divisioonan välierissä pelaavat lohkon 1. ja 4. sekä 2. ja 3. joukkue. Voittajat pääsevät finaaliin. III-divisioonan A-lohkon 1. ja B-lohkon 2. sekä A-lohkon 2. ja B-lohkon 1. kohtaavat välierissä, joiden voittajat pääsevät finaaliin. Ulkojäälohkon voittajalle tarjotaan mahdollisuutta pelata hallijoukkueiden finaalin voittanutta joukkuetta vastaan. Kaikki jatko-ottelut pelataan siten, että kahdessa ottelussa enemmän pisteitä saanut joukkue on voittaja. Mikäli pisteet ovat tasan jälkimmäisen ottelun jälkeen, voittaja ratkaistaan rangaistuskuljetuskilpailulla, johon osallistuu joukkueista kolme pelaajaa. Playoffien voittajat saavat kukin 300 € , toiseksi tulleet 200 € ja playoffeihin päässet joukkueet 100€ palkintorahoja. Lisäksi III-diviisioonan ulkojäälohkon voittaja saa 100 € suuruisen palkintorahan.
 
 
23.8.2005 Oulun alueen kaukalopallo väki kokoontui Oulun Urheilutalolle kuuntelemaan Pohjoisen Alueen kaukalopallon hallituksen esitystä kauden 05-06 läpiviemiseksi Suomen kaukalopallo unionin alaisuudessa. Toimintaa esittelivät PAKP:n hallituksen puheenjohtaja Matti Saikkonen ja varapuheenjohtaja Panu Saarela. Paikanpäälle oli saapunut runsaslukuinen yleisö sisältäen neljäntoista eri seuran edustuksen. Toiminnan esittelyn jälkeen oli joukkueiden yhdyshenkilöillä kiperät päätökset edessä sillä piti valita minkä liiton alla tuleva kausi pelattaisiin. Muutamien kyselyiden jälkeen rupesi kuitenkin näyttämään siltä että pohjoisessa levinnyt Helsingin peikko oli putoamassa harteilta ja useimmat yhdyshenkilöt olivat liputtamassa Unionin puolesta.
 
 
 
 

 

 

 

 


p